Sömestr tatilinin gözdesi, Paris Disneyland...

Mickey-Minnie aşkı, 'Fransa boykotu' dinlemedi. Sömestr tatilinde karne hediyesi olarak çocuklarını Paris'teki Disneyland'a götürmek isteyenler tur şirketlerinin kapısını şimdiden çalmaya başladı. Acentaların tahminine göre bu sömestrde 3 bin 500 kişi Disneyland'ın yolunu tutacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Sömestr tatilinin gözdesi, Paris Disneyland...

Mickey Mouse'un fendi, boykotu yendi. Karne tatilinde Disneyland'ı görmek isteyen çocukların talebi, Fransa'yla Ermeni Yasa Tasarısı yüzünden gerilen ilişkileri dinlemedi. Cafe Tur Genel Müdürü Haldun Özcan, 'Disneyland turlarımıza özellikle sömestre dönemi büyük ilgi olur. Bu yıl talepleri almaya başladık. Bizimle yaklaşık 580 kişinin sömestre tatilinde Disneyland'a gitmesini bekliyoruz' dedi.

Geçtiğimiz yıl toplamda 5 bin kişinin Cafe Tur'la Disneyland'a gittiğini belirten Özcan, 'Türk insanının Paris'i görme planlarından vazgeçeceğini sanmıyorum. Fransa'nın Ermeni soykırımını tanıdığı sene Fransa'ya giden turist sayısında düşüş gözlenmemişti. İnsanlar Paris'i en büyük turizm destinasyonu olarak görüyor. Türk vatandaşlar politik tepkilerini politik zeminde ortaya koyacaklardır. Ancak kültürel aktivitelerine ara vermeyeceklerdir' diye konuştu.
 
BAHARA DAHA DA ARTACAK...
 
Touristica Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Temel 'Sömestr tatili için Disneyland'a gösterilen talep, geçen yıldan aşağıda değil' dedi. Temel, kış dönemi olduğu için Paris seyahati içinde günübirlik Disneyland turlarının tercih edildiğini ifade ederek, 'Asıl talep patlaması nisan, mayıs ve haziran döneminde oluyor' diye konuştu. Temel, çocuklu ailelerden Los Angeles'a da talep olduğunu belirterek, 'Paris'te kış koşulları malum. Bu nedenle tatilini bir hafta-10 gün şeklinde organize edenlerden de Los Angeles'taki Disneyland'a gidiyor' dedi.
 
PARİS'E GİDEN SOLUĞU ORADA ALIYOR...
 
Pronto Tour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran ise geçen yıl sömestr tatilinde kendileriyle 1430 kişinin Paris'e gittiğini belirterek, 'Paris gezisi içinde günübirlik Disneyland'ı ziyaret edenlerin oranı yüzde 40' dedi. Onaran, 'Bizler turistlerin barış elçileri olduğunu düşünerek karşılıklı seyahatlerin devam etmesinin daha sağlıklı olduğunu düşünüyoruz. Ancak Yasa tasarısının Senato'da onaylanması durumunda ise talepte azalma olacağı kesin' dedi. (Aylin Löle)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.