Solaklara oda yok mu?

Oda kalmamış, otel tamamen dolmuştu, resepsiyonist son kalan odayı bana verirken, bu odanın solak odası olduğunu hatırlattı.

Aykut Bakay Aykut Bakay 14/08/2018 16:06
Solaklara oda yok mu?

Ben de sorun olmayacağını düşünmüştüm. Ama öyle değilmiş. Solakların bir çoğu sağ ellerini kullanabilseler de, biz sağlaklar için solak olmak gerçekten zormuş. Değişik bir deneyim oldu.

Dün dünya solaklar günüydü, 13 Ağustos… Eee otelcililerle ne alakası var diye düşünmeyin. Binlerce solak misafir var. Otelciliğin amacı, misafirleri rahat ettirmekse, solaklarların da rahatını düşünmek lazım. Biz sağlaklara göre otel odalarının kullanışı normal ama, solakları neden daha rahat ettirtmeyelim? Bazı işletmeler harekete geçmiş bile… Yeni otel odalarında artık solak odaları oluşturarak solak misafirlerini daha da rahat ettirtmeyi amaç edinmişler.

Bu odalarda herşey sağ elle açılıyor, kapanıyor, kullanılıyor. Türkiye'de bir kaç otel ve yurt dışında yüzlerce otel çözmüş bu işi. Google'dan girdiğinizde “Providing left handed hotel rooms” başlıklı yüzlerce otel odası bulabiliyorsunuz. Otellere, sigara içmeyen odalar, sessiz odalar, engelli odalara bir de sadece sol elini kullanan misafirleroda kategorisi eklendi.

Restaurantlarda da durum farklı değil

Restaurantlarda da durum farklı değil. Rezervasyon aşamasında “Ben solağım" diyorsunuz, masa üstündeki set up size göre hazırlanıyor. Çatallar, bıçaklar, bardaklar yer değiştiriyor, garson da servisi size göre yapıyor.

Otel odalarında kapı kolları, duvarda yatak başı lambaları ve oda içindeki tüm elektrik anahtarları solaklara göre, mini bar kapısı, pencere kolu, mobilya kulpları, mobilyaların kapaklarının açılış yönleri, banyoda sıcak-soğuk muslukları, taharet musluğu, çöp kovasının yeri, saç kurutma makinesi , makyaj aynası gibi hiç aklınıza gelmeyecek onlarca detay çıkıyor karşınıza.

Hiç düşündünüz mü, sağ kolunuzu bağlayın bakalım, neler yapabilemeyecek siniz ?

Hakikaten zormuş. Ben denedim… Olmadı…

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.