Sizdeki büyüme başka yerde yok...

TUI AG'nin Yönetim Kurulu Başkanı Michael Frenzel, turizmin Türkiye'deki büyümesinin etkileyici olduğunu ve birçok ülkede bu büyümenin görülemediğini belirterek, "Türkiye büyüyen ve dinamik bir ülke. Bu şans ve imkanları birlikte değerlendirmek istiyoruz" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Sizdeki büyüme başka yerde yok...

TUI AG'nin Yönetim Kurulu Başkanı Michael Frenzel, Türkiye'nin büyüyen ve dinamik bir ülke olduğunu ve bunun getirdiği şans ve imkanları birlikte değerlendirmek istediklerini söyledi. Türkiye'de turizm sektöründe 50 milyar liradan fazla bir gelir söz konusu olduğunu, 2015 yılına kadar da 44 milyon turistin gelmesini beklediklerini belirten Frenzel, "Turizmin Türkiye'deki büyümesi ise etkileyici. Birçok ülkede bu büyüme söz konusu değil" dedi.

Gelecekten umutluyuz...

Michael Frenzel, turizmin dünyada 1995 yılından bu yana her yıl yüzde 4 büyüme gösterdiğini belirterek, şunları söyledi: "Dünyadaki ekonomik kriz ortamına rağmen turizm büyüme gösteren ender sektörlerden biri. Turizmin Türkiye'deki büyümesi ise etkileyici. Türkiye'deki turizm sektörüne doğrudan bakıldığında 50 milyar liradan fazla bir gelir söz konusu. Sektörde 503 bin kişi istihdam ediliyor. Türkiye'deki turizm geleceğinden çok umutluyum. Türkiye büyüyen ve dinamik bir ülke. Bu şans ve imkanları birlikte değerlendirmek istiyoruz. Birçok ülkede bu büyüme söz konusu değil."

Türkiye'ye 2015 yılında 44 milyon turistin gelmesini beklediklerini vurgulayan Frenzel, buna karşın Türkiye'ye gelen turistlerin harcamalarının dünya ortalamasının altında olduğuna işaret etti. Frenzel, "Herşey dahil sistemi nedeniyle otel dışında pek harcama olmuyor. Otel dışındaki bölgelerin de çekiciliği üzerinde çalışılmalı ve turistler otellerden çıkartılmalı" derken Türkiye'de klasik turizmden uzaklaşılarak alternatif imkanlar sunulması gerektiğini kaydetti.

Seyahatte engelleri kaldırın...

Turizm bölgelerinin gelişmesinde havalimanlarının çok önemli olduğunu söyleyen Frenzel, "Antalya'da mükemmel bir havalimanı bulunuyor. Antalya Havalimanı'nı birçok ülke örnek alabilir" dedi. İnsanların seyahat etmesi için engellerin yok edilmesi gerektiğini kaydeden Frenzel, vizelerin sorun oluşturduğunu, ancak Türkiye'nin bu konuda son zamanlarda önemli gelişmeler kaydettiğini ifade etti. Frenzel Almanya'nın vize konusunda başarılı olamadığını belirtti.

14 günlük güneş ve plaj tatili artık istenmiyor...

Dünyada müşteri profilinin değiştiğine dikkati çeken Michael Frenzel, şu tespitlerde bulundu: Müşteriler 14 gün boyunca sadece güneş ve plajdan yararlanmak istemiyor. Farklı alanlarda da faaliyetlere katılmak istiyor. TUI olarak organize ettiğimiz seyahatlerin yüzde 80'i paket tur şeklinde. Paket turlarda azalma oldu, insanlar paket turlar yerine biraz daha esneklik ve özellik istemeye başladı. TUI olarak otel ortaklıkları sözleşmeleri imzalıyoruz ve ortaklarımıza doluluk garantisi veriyoruz. Otellerinin diğer otellerden  farklı olması gerekiyor.

Yerli ortaklarla çalışmak istiyoruz...

Otellerinde müşteri memnuniyetinin çok yüksek olmasına önem verdiklerini dile getiren Michael Frenzel, şöyle konuştu: "Önümüzdeki yıllarda Türkiye'deki ortaklarla çalışmalar yapmak istiyoruz. Farklı müşteri gruplarına farklı imkanlar sunabilen pazarlama strateji sunmak istiyoruz. Otellerin yüzde 20'si bize ait. Kalanı ise ortaklıkla işletiliyor. Dünya çapında 30 milyon müşterimiz var. Bu nedenle önümüzdeki yıllarda Türkiye'de birlikte çalışmak istiyoruz.  Birlikte burada gelişmek için her şeyi yapacağız."

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.