Turizm sektörü parti kursa ne kadar oy alır?

60 milyon seçmeni olan ülkemizde sektör olarak parti kursak, dolaylı ve direk istihdam verilerine göre %2 oy alma potansiyelimiz var demektir. Hiç de az değiliz.

Murat Toktaş Murat Toktaş 26/06/2018 01:27
Turizm sektörü parti kursa ne kadar oy alır?

Yeni seçim ve yönetim sistemi, bir oyun her zamankinden daha değerli olmasına sebep oldu. Artık büyük partiler %1 oyu olan partilerin peşine düştü. Çünkü; bundan sonra kazanan ya az farkla kazanacak, ya da az farkla kaybedecek.

Böyle olunca, 1 tek oyun bile ne kadar önemli olduğunu bu seçimlerde gördük. Durum böyle olunca, acaba milyonlarca insanın istihdam edildiği turizm sektörü de hak ettiği ilgiyi görür mü?

Ben umutluyum

Sektördeki milyonlarca oy mutlaka siyasilerin daha fazla dikkatini çekecektir. Sektör STK'ları bu durumu iyi kullanırsa; hem yatırımcı, hem de çalışanlar için güzel düzenlemelerin geleceği, şimdiye kadar göz ardı edilen haklı taleplerin karşılık bulacağını umuyorum. Artık taksiciler kadar sesimizin çıkacağına inancım tam.

STK'ların tartılma zamanı

Talep edilecek ve acil olarak hayata geçirilmesi gereken birçok konumuz var. Şimdi ortak hareket edip, ihtiyaçları belirleyip, bu konuları da tek söylem haline getirmeliyiz. Turizm kanunundan, meslek yassına kadar bütün taleplerimizi hayata geçirtmeliyiz.

Burada iş sektör STK'larına düşüyor. Tabela derneği miyiz, yoksa sektörün hakkını mı koruyoruz, bu da görülmüş olacak. Tabii ki sektör yatırımcısı da, çalışanı da STK'larına sahip çıkmalı ve arkasında durduğunu birlik olduğunu göstermeli.

Eski durumlara düşmeyelim

Geçen dönem meclisde yer alan 4 partinin Haziran 2018 seçimlerinde belirlediği 2400 milletvekili adayına baktığımızda, mesleğini turizmci olarak belirten 13 aday görüyoruz. Ne yazık ki, çok azı seçilme şansı buldu.

Sektörün sesini Ankara'da güçlü duyurabilmesi için, camia olarak meclise daha fazla milletvekili yollamayabilmeliyiz. Turizm Bakanlığı'nda üst düzeyde görevli bürokratların bir kısmının sektörden gelmesini sağlamalıyız. Ya da sektör kontenjanı almalıyız.

Sektör STK'ları bu rekabeti iyi değerlendirmeli 

Sektör STK'ları da bu rekabeti iyi değerlendirmeli ve ihtiyacımız olan yasal düzenlemeleri, değişiklikleri, talepleri kabul ettirmeli, temsil düzeyimizi yükseltmeli.

Unutmayın, 60 milyon seçmeni olan ülkemizde sektör olarak parti kursak dolaylı ve direk istihdam verilerine göre %2 oy alma potansiyelimiz var demektir. Hiç de az değiliz.

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.