Sinan Mısırlı: Hedefimiz 2024 yılında 75 otel sayısına ulaşmak

Dedeman Hotels & Resorts International İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sinan Mısırlı TurizmAktüel'e yaptığı açıklamada, “Dedeman Misafirperverliğini Türkiye’nin 81 iline yaymak istiyoruz. Yurt dışında ise hedefimiz, başta Balkanlar, Orta Doğu ve Afrika olmak üzere, Avrupa, CIS gibi farklı bölge veya ülkelerde Dedeman bayrağını dalgalandırmak. Bu doğrultuda hedefimiz, 2024 yılında 75 otel sayısına ulaşmak” dedi.

01/12/2023 15:09
Sinan Mısırlı: Hedefimiz 2024 yılında 75 otel sayısına ulaşmak

Yeni otel imzaları ve yeni otel açılışları ile Dedeman büyük bir büyüme kaydediyor. Şu an kaç otel sayısına ulaştınız?

Dedeman Hotels & Resorts International olarak, geçtiğimiz yıl Dedeman ve Park Dedeman markalarımıza eklediğimiz 7 yeni markamız ile hizmet yelpazemizi genişlettik. Yeni açılan otellerimiz ve imzaladığımız yeni otel sözleşmeleri ile zincirimizi günden güne büyütüyoruz. Nisan ayında hizmete giren Smart by Dedeman Eskişehir ve 19 Mayıs’ta açılışını gerçekleştirdiğimiz Dedeman Van Resort & Aquapark ile hizmete açık 24, sözleşme aşaması tamamlanmış 14, toplamda 38 otelimizde 5 bin oda ve 11 bin yatak kapasitesine ulaştığımızı büyük bir mutlulukla belirtmek isteriz. Yarım asrı aşkın süredir, kalitesini sürekli geliştirdiğimiz Dedeman Misafirperverliğini Türkiye’nin 81 iline yaymak istiyoruz. Yurt dışında ise hedefimiz, başta Balkanlar, Orta Doğu ve Afrika olmak üzere, Avrupa, CIS gibi farklı bölge veya ülkelerde Dedeman bayrağını dalgalandırmak. Bu doğrultuda hedefimiz, 2024 yılında 75 otel sayısına ulaşmak.

Dedeman markamızla İstanbul, Palandöken, Konya, Şanlıurfa, Zonguldak, Erbil, Kazakistan, Tokat, Kocaeli, Cizre, Kayseri ve Van otellerimizde, Park Dedeman markamızla; Denizli, Gaziantep, Elâzığ, Bostancı, Trabzon, Eskişehir, Kastamonu ve Adıyaman otellerimizde Ready to Stay by Dedeman markamızla; Sarıkamış’ta, Smart by Dedeman markamızla; Eskişehir’de hizmet vermekteyiz.

Yeni konseptlerimiz ve projelerimizle kendimizi sürekli yenilemeye, geliştirmeye, üst düzey kaliteyi hep korumaya, farklı markalarımızla daha çok lokasyonda misafirlerimizin karşısında olmaya devam edeceğiz.

Yeni markalar ile yeni Dedeman otelleri açıyorsunuz, marka stratejinizden bahseder misiniz?

Türkiye'nin ilk uluslararası otel işletmecisi olarak, doğduğumuz ve büyüdüğümüz bu topraklarda, derin gözlemlerimiz sonucu misafirlerimizin ihtiyaç ve beklentilerini önceden fark ederek çalışmalarımızı yapıyor, sürekli olarak yeniliklere imza atıyoruz. Rekabetçi bir avantaj elde etmek ve hedef kitlesi ile doğru bağları kurmak için marka stratejimizi; farklılaşma, marka imajı ve kimliğinin oluşturulması, pazarlama stratejisi ve sürekli geliştirme üzerine kuruyoruz. 

Sürekli gelişim stratejimize ek olarak, misafir memnuniyetinin ön plana çıkarılması da marka bilinirliği ve güvenilirliğimiz için önemli. Misafirlerimiz, otellerimizde beklentilerini karşılamış bir şekilde benzersiz bir konfor ve kaliteyi deneyimliyor ve Dedeman Misafirperverliğini hissediyor.

Tabii ki, misafirlerimiz kadar ekibimizin memnuniyetine de büyük önem veriyoruz. Marka ve büyüme stratejimiz doğrultusunda organizasyonel yapımızda da değişiklikler yaptık. Geniş hizmet yelpazemiz, eşsiz kalitemiz ve 50 yılı aşan deneyimimizle başarı yolculuğumuzu sürdüren geleceğe odaklanmış bir markayız.

Bugün turizm sektöründe farklı hizmet yaklaşımlarına ihtiyaç var. Farklı profildeki misafir tercihlerine odaklanan markalaşma stratejimiz kapsamında, management yönetim modelinin yanı sıra, franchise yönetim modeli ile büyümeye odaklanmış durumdayız. Bu yaklaşımın ülkemiz turizmi ve otelcilik sektörü için büyük önem taşıdığına inanıyoruz.

Son dönemlerde dijital dönüşüm ve sürdürülebilirlik konularına da ağırlık veriyoruz. Teknolojik imkanlardan yararlanarak otellerimizde verdiğimiz hizmetleri bir adım ileriye taşımak her zaman önceliğimizdi. Smart by Dedeman markasıyla yeni nesil gezginlere tamamen teknoloji odaklı oteller sunarak bu hedefimize ulaştık.

Sürdürülebilirlik bizim için gerçekten çok önemli bir konu. Otellerimizin bulunduğu bölgelerde doğal kaynakların sürdürülebilirliğini güvence altına alma, aynı zamanda bu bölgelerde yaşayan halkın ekonomik kalkınmasına destek verme, sosyal ve biyo-kültürel çeşitliliği koruma hedefini benimsiyoruz. Sürdürülebilirlik çalışmalarımızın temel amacı, kültürel ve çevresel faktörleri göz önünde bulundurarak yöresel değerlerimize ve misafirlerimize maksimum fayda sunmak. Dedeman olarak, "doğadan aldığımızı doğaya geri vermek" misyonuyla sürdürülebilirlik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kafessiz Yumurta Sertifikasyonu’nu alarak, Türkiye'de bu uygulamaya geçen ve değişimi duyuran ilk turizm markası olduk. Otellerimizde hayvanlar üzerinde deney yapılmamış ürünler kullanıyoruz ve yerel üreticileri destekleyerek, bölgesel tedarikçilerden ürün temin ediyoruz. Zincirimizde yer alan otellerden Sıfır Atık ve Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi sertifikalarını almalarını talep ediyor, Bisiklet Dostu Otel projesine destek veriyoruz. Ayrıca sektörümüzde bir ilki gerçekleştirerek enerjimizi yenilenebilir kaynaklardan elde etmeye başladık.

Tüm bunlara ek olarak, Bakanlığımız tarafından yeni uygulamaya geçilen GSTC kriterlerinden oluşan Sürdürülebilir Turizm Sertifikası için Dedeman Bostancı’nın pilot otellerden biri olarak seçilmesi, Dedeman olarak sürdürülebilirlik konusuna yaklaşımımızın ne kadar doğru temeller üzerine kurulduğunun da bir göstergesi bizim için.

Stratejimiz kapsamında, ülkemizin ekonomisinin kalkınmasını desteklemek amacıyla farklı sektörlerdeki farklı markalarla iş birliklerine çok değer verdiğimizi söyleyebiliriz. Türkiye’nin her noktasından gelen iş birliği tekliflerini özenle inceliyoruz. Alanının profesyoneli olan ve çok özel bulduğumuz projelere imza atmış kişilerle çalışıyoruz. Bizim için en doğru lokasyonlarda, en doğru iş birlikleriyle, yeni otellerimizi inşa etmek, Dedeman değerleri ve hizmet kalitesini bu iş birlikleriyle daha da yaymak istiyoruz. Dedeman olarak hedefimiz iş ortaklarımız, misafirlerimiz ve potansiyel takım arkadaşlarımız için en çok tercih edilen öncü marka olmak.

Yakın zamanda Smart by Dedeman markasının ilk otelini açtınız. Smart nasıl bir konsept?

Teknolojik gelişmeler ve misafir beklentilerindeki değişim, yeni ürün ve hizmet üretmemiz için bize ilham kaynağı oluyor. Smart by Dedeman, günümüz "milenyum gezginleri"nin ihtiyaçlarına uygun olarak şekillenen bir konsept. İş ve eğlence amaçlı seyahat eden bu grup, dijital hizmet ve ürünleri kullanma eğilime sahip. Dolayısıyla her şeyi internet üzerinden gerçekleştiriyor. Bu sebeple, üst düzey kaliteyi ve konforu yeni nesil yüksek standartlarla sunan Smart by Dedeman markamızı çıkarttık.

Bu konseptin ilk oteli olan Smart by Dedeman Eskişehir otelimiz 74 odaya sahip. Odalarımızda yüksek hızda internet erişimi, kablosuz şarj cihazları, uluslararası elektrik prizleri, varlık algılayıcıları, teknolojik havalandırma sistemi ile ideal iklimlendirme, dokunmatik panel ile aydınlatma kontrolü, yatak başından kolayca ayarlanabilen ışıklandırma, klima yönetimi için Touch Panel, Bluetooth özellikli kapı kilitleri, Bluetooth destekli müzik sistemi, 55 inç Akıllı TV gibi birçok oda içi teknolojik donanım bulunuyor.

Smart by Dedeman gezginleri için kaliteli bir uyku ve kahvaltı deneyiminin önemli olduğu bilinciyle yenilikler yaptık. Zengin ve doyurucu kontinental açık büfe kahvaltısı ve heyecan verici alakart menüsü ile restoranımız tüm gün hizmet veriyor.

Kuru temizleme ve ütü hizmetimiz markamızda mevcut olmakla birlikte, misafirlerimize 7/24 bilgi teknolojileri desteği veriyoruz. Bununla birlikte misafirlerimiz, çıktı ihtiyaçları için Smart Print sistemimizden de yararlanıyor. Otelimizin kalbi olarak kabul edebileceğimiz lobide; iç ve dış alanlar, çalışma alanları, toplantı alanları, okuma alanları gibi farklı bölmeler bulunuyor. Lobiden spor, dinlenme, oyun alanı gibi farklı ortak alanlara da geçiş yapılıyor.

Smart konseptli oteller mimari açıdan da farklılaşacak mı?

Smart by Dedeman markalı otellerimizin estetik bir mimariye sahip olmasını önemsiyoruz. İç mekânda minimum malzemeden maksimum verim alıyor ve misafirlerimize kullanım kolaylığı sağlıyoruz. Hedef kitlemizin ilgi alanlarına göre, iç mimari tasarımda konsept, kullanılan renkler, malzemeler ve otelde öne çıkardığımız alanlar ayrışıyor. Son teknoloji ürünler ile misafirlerimizin odalarında ve genel alanlarda ihtiyaç duyabilecekleri hizmetleri sağlamayı hedeflemekteyiz. Smart by Dedeman markamıza ait otellerimizde lobi aynı zamanda kullanıcının yaşam mekânı haline geliyor. Oyun alanı, dinlenme alanı, yiyecek ve içecek alanı gibi alanlar kullanıcı konforu göz önüne alınarak tasarlanıyor.

Bize biraz da yakın zamanda açılan Smart by Dedeman Eskişehir otelinden de bahseder misiniz?

Otelimiz, Eskişehir'in simgesi olan Porsuk Çayı'nın hemen yanında yer alıyor. Toplu taşımaya, üniversite kampüsüne, önemli sanatsal mekanlara ve müzelere, yüksek hızlı tren istasyonuna, popüler eğlence ve restoran mekanlarına, alışveriş merkezlerine ve şehrin en popüler sokaklarına oldukça yakın.

Dedeman Hotels & Resorts International çatısı altındaki diğer tüm oteller gibi, Smart by Dedeman Eskişehir de çevreye duyarlı uygulamalarla yönetiliyor. Kapsamlı erişilebilirlik ve sürdürülebilirlik ilkelerimizi burada da koruyoruz. Otelimiz güvenilir, keyifli, akıllı ve modern bir konaklama deneyimi sunmakta olup; otellerimizde konaklayan misafirlerimize ayrıcalıklar sunan ve konakladıkça puan kazandıran misafir sadakat programımız “Dedeman Loyal Club”ın da bir üyesi.

Smart konseptinde, hizmette ne tür farklılıklar görüyoruz?

Yüzü geleceğe bakan bir yaşam tarzı deneyimi için geleneksel Dedeman kalitemizi, yeni neslin ve gelecek neslin ihtiyaçlarıyla harmanladık. Gençlere ve genç ruhlulara hitap eden; samimi bir yaklaşımla hizmet sunan Smart otellerimiz üzerine çalışırken fark ettik ki; yeni çağın gezginleri kaliteli bir uyku ve doyurucu bir kahvaltıya önem veriyor. Bu nedenle bizler, bu iki hizmetin kusursuz olması yönünde çok emek verdik.

Smart konseptinin farklılığı son çıkan teknolojiyi kullanması ve akıllı sistemlere sahip olması. Misafirlerimiz akıllı cep telefonları ile rezervasyonlarını yapıyor, oda kapılarını açıyor, Dedeman Hotels mobil uygulaması üzerinden otel birimleri ile anında iletişimde bulunuyor. Odalarımızda kablosuz şarj cihazları, varlık algılayıcıları, dokunmatik paneller ile aydınlatma, havalandırma ve ışıklandırma kontrolü, Bluetooth özellikli kapı kilitleri, Bluetooth destekli müzik sistemi, 55 inç Akıllı TV gibi birçok oda içi teknolojik donanım bulunuyor.

Peki Smart yatırımcılara nasıl avantajlar vaat ediyor?

Smart By Dedeman’ın optimum altyapı yatırımı ve minimum çalışan sayısı gerektirmesi, ortak alan kullanımının en efektif şekilde yapılması, bu otellerin küçük hacimli olması; akıllı, kompakt hizmetler vermesi ve bu nedenle inşaat sürecinin kısa sürmesi, Smart by Dedeman markasının yatırımcılara sunduğu avantajlardan sadece birkaç tanesi. Smart by Dedeman markası düşük yatırım maliyeti ile yüksek bir brüt işletme kârı sunmaktadır. Tüm bunlar düşünüldüğünde, yatırımcı için oldukça cazip olduğunu söyleyebiliriz.

Yıl sonu hedeflerinizi ve yakın dönemde açılacak otellerinizi de öğrenebilir miyiz?

Şu an Dedeman olarak 9 markamız bulunuyor. Anlaşma sürecindekilerle birlikte yıl sonu hedefimiz bu 9 marka ile otel sayımızı 53’e çıkarmak. zHaziran ayında Kars’ta bulunan Qrista Managed by Dedeman’ı; Temmuz ayında Park Dedeman Kızılay Ankara, Samsun’da bulunan Elina Managed by Dedeman, Rest by Dedeman Karabük ve Rest&More by Dedeman Mersin Erdemli otellerini; Ağustos ayında Dedeman Adana’yı; Eylül ayında Rest&More Dedeman Diyarbakır’ı; yıl sonuna kadar ise Dedeman Küçükyalı İstanbul’u açmayı hedefliyoruz. Dedeman Cappadocia, Park Dedeman Ankara Pelitport ve Park Dedeman Düzce otellerimizi de 2024 yılında hizmete açma hedefimiz bulunuyor. Yönetim kadromuzun gücü ve ileri görüşlü yatırımlarımız sayesinde, zincirimize katılan her otelle kendi potansiyelimizi yükseltiyoruz. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.