Şimdiden 30 bin kişi rezervasyon yaptırdı... Yunanistan Türkiye’den 1.5 milyon turist bekliyor

Yunanistan, kapıda vize uygulamasıyla Ege' deki adalara en az 1,5 milyon Türk turist bekliyor. Daha şimdiden 30 bin kişinin rezervasyon yaptığı açıklandı.

13/03/2024 22:44
Şimdiden 30 bin kişi rezervasyon yaptırdı... Yunanistan Türkiye’den 1.5 milyon turist bekliyor

Uygulama kapsamında Türk turistler Limni, Midilli, Sakız, Sisam, Leros, Kalimnos, İstanköy, Rodos, Sömbeki ve Kasteloris adalarında kapıda vize alarak bir hafta tatil yapabilecek. Turizmgazetesi'nde yer alan habere göre, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Yerapetritis, 30 Mart ta başlayacak iken nisana ertelenen 'kapıda vize' uygulamasıyla iki ülke halklarının daha da yakınlaşacaklarına inandığını söyledi.

Pasok partisinden milletvekili Yorgo Nikitiadis ise "Hükümet önce şubat, sonra mart başı dedi. Mart ayının yarısına geldik, ne olacağını kimse bilmiyor. Kapıda vizeden yararlanacakları düşüncesiyle 30 bin kişi (Türk turist) adalarda rezervasyon yaptı" dedi.

İlk etapta 5 adada geçerli olacak

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis, Ege'deki 5 adada Türklere "kapıda vize" programının 30 Mart'ta başlayacağını umduğunu söyledi. Gerapetritis, PASOK milletvekili Yorgos Nikitiadis'in Türk turistlere yönelik hızlı vize programının neden geciktiğiyle ilgili Parlamento'ya sunduğu soru önergesine yanıt verdi. Nikitiadis, vize programının 1 Şubat'tan 1 Mart'a ertelendiğini ancak bu tarihin de geciktiğini belirtmişti.

Gerapetritis, diğer adaların da programa dahil olma talebinde bulunduğunu ancak Şengen kısıtlamaları nedeniyle "kapıda vize" uygulamasının sınırlı kalacağını ifade etti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.