Sidar Uluer: Güler yüzümüz ve misafirperverliğimiz en değerli hazinemiz

İstanbul Sirkeci’de bulunan Cronton Design Hotel Genel Müdürü Sidar Uluer, Türkiye’nin ilk vakıf binası olarak tarihe geçen 111 yıllık binada, 2022 yılı başında hizmete giren Cronton Design Hotel’i Turizm Aktüel'e anlattı.

30/03/2023 14:40
Sidar Uluer: Güler yüzümüz ve misafirperverliğimiz en değerli hazinemiz

Oteliniz tam olarak ne zaman faaliyete geçti. Otelinizi kısaca anlatır mısınız?

Cronton Design Hotel, 2022 yılı Ocak ayında misafirlerini ağırlamaya başladı. Mimar Kemalettin’in 1912 yılında inşa ettiği Türkiye’nin ilk vakıf binası olarak tarihe geçen 111 yıllık binamız; zengin mirasına ve dokusuna uygun şekilde konsept otele dönüştürüldü. Mısır Çarşısı’nın girişinde Sirkeci’nin tarihi atmosferini de benimseyerek yerli ve yabancı turistlerimize ev sahipliği yapıyoruz.

Bünyemizde bulunan Sirkeci Lokantası ve Roof Bar-restoran ile misafirlerimizin damaklarına dokunurken, konum itibari ile de ruhlarını doyuma ulaştırıyoruz. Profesyonel, kreatif genç ve dinamik ekibimiz ile misafirlerimizin isteklerine cevap veriyoruz. Güler yüzümüz ve misafirperverliğimiz ise, en değerli hazinemiz.

Otelinizde misafirleriniz için ne gibi imkanlar sunuluyor?

Otelimizde “Sirkeci Lokantası 1912” ve “Roof Bar” isimleriyle 2 restoranımızın yanı sıra; hamam, sauna ve masaj hizmetleri veriyoruz.  Sirkeci Lokantası’nda tarihe tanıklık edecek dekorasyonu ile zengin Türk mutfağı ve dünya mutfağından seçkileri misafirlerimize sunarken; İstanbul’un nefes kesen boğaz manzarası eşliğinde görsel bir şölen yaşamak isteyen misafirlerimizi ise, beşinci katımızda yer alan “Roof Bar Restoran”ımızda ağırlıyoruz. Terasımızda kahvenizi yudumlayarak İstanbul’u dinlemek, hissetmek ve yaşamak mümkün. Günün yorgunluğunu Spa’da masaj yaptırarak, hamamda ya da saunada gidermek, yeni bir güne zinde başlamanın anahtarıdır.

Otelinizin odalarından bahseder misiniz?

Delux, Premium ve Exicutive Suit olmak üzere üç farklı tipte, toplam 39 oda ile faaliyet gösteriyoruz. Odalarımız ismimize yakışır şekilde tarihi dokusuna uygun şekilde dizayn edildi.  Misafirlerimizin konforu her zaman önceliğimizdir. Güneşin ilk ışıklarıyla birlikte daha perdeyi açmadan ruhunuzu saran huzur ile her detayı incelikle düşünülmüş odalarımızda misafirlerimizi yeni bir güne hazırlıyoruz.

Otelinizin mimarisinden bahseder misiniz?

Binamız Mimar Kemaleddin Bey’in tasarladığı beş vakıf handan birincisidir. Binanın girişinde yazan “inci” ifadesi mimar Kemalettin’in en değerli eserlerinden biri olduğunun da kanıtı niteliğindedir. Birinci Ulusal Mimari Akımın örneği bir yapıdır. İki caddenin kesiştiği noktada, yapı yüzeyi yuvarlatılmış olup; köşenin önemi vurgulanmıştır. Bu zengin mirasa ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz.

Misafirleriniz, otelinizde ne gibi bir konforla karşılaşacak. Misafirlerinize neler sunacaksınız?

Otel içerisinde üst düzey bir hizmet ile konaklayan misafirlerimiz otel dışında da keyifle tatillerine devam edebilme olanağına sahiptir. Çünkü, otelimiz tarihi bir bölgede yer alması sebebiyle birçok turistik mekana da ulaşım konusunda kolaylık sağlamaktadır. Böylelikle misafirlerimizi otel dışında da kolaylıkla sosyalleşip turistik geziler yapma imkanı sağlamaktadır.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.