SICPA, Türkiye’nin tarihi ve kültürel mirasının dünyaya tanıtılmasına destek oluyor

Müze ve örenyerlerinde başlatılan “Gece Müzeciliği” projesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde Efes ve Hierapolis’i aydınlatan SICPA Türkiye, Kız Kulesi’ni de sevenleriyle buluşturuyor.

06/06/2024 14:04
SICPA, Türkiye’nin tarihi ve kültürel mirasının dünyaya tanıtılmasına destek oluyor

İstanbul denilince ilk akla gelen simgelerin başında gelen bu mistik yapıya, ziyaretçilerin deniz ulaşımını SICPA Türkiye gerçekleştiriyor. Firma ayrıca, Kız Kulesi’nin bilet ve bilet ürünlerinin tasarımı, geliştirilmesi ve satış kanallarının yönetilmesi hizmetlerini de sunuyor.  

2018 yılından itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Saraylar ve Çanakkale Alan Başkanlığı’na bağlı 83 müze ve örenyeri ile 12 bilet satış noktasında hizmet verdiklerini söyleyen SICPA Türkiye CEO’su Sami Çebi, geliştirdikleri dijital uygulamayla aralarında Kız Kulesi’nin de olduğu ülke genelindeki 44 Müze ve Örenyerine gelen  ziyaretçilere, 17 farklı dilde sesli rehberlik desteği sağladıklarını açıkladı.

Çebi; “Hizmet verdiğimiz noktalarda ziyaretçiler, ilk önce SICPA Türkiye personelini görüyor”

Müze ve örenyerlerine gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk karşılaştıkları kişilerin SICPA Türkiye personeli olduğunu vurgulayan Çebi, “Personelimiz bir nevi oranın yüzü. Dolayısıyla nitelikli insan kaynağına büyük önem veriyor, doğru insana yatırım yapmaya çalışıyoruz.

Bu kapsamda saha personelimizi seçerken özellikle üniversitelerin arkeoloji ve sanat tarihi bölümlerinden mezun olmalarına dikkat ediyoruz. Yine pek çok müze ve örenyerinde yerel halktan kişileri istihdam ediyoruz. Örneğin Göbeklitepe’deki çalışanımız, bölgenin toprak sahibi olan ve buranın bulunmasını sağlayan kişinin torunu” dedi.

“SICPA Türkiye olarak turizm alanında sunduğumuz hizmetler ve uygulamaya koyduğumuz projelerle, bir taraftan tarihi ve kültürel mirasımızı çok daha fazla insanın ziyaret etmesine destek oluyor, diğer taraftan da ülke turizmimize milyonlarca dolarlık ek gelir getiriyoruz” diyen Çebi, önümüzdeki dönemde de farklı yatırımlarla Türk turizminin büyümesine katkı sağlamaya devam edeceklerini vurguladı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.