SHGM, havalimanlarında bir devrime imza attı...

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, yolcu şikayetlerini değerlendirmek için havaalanlarında yeni bir uygulama başlatıyor. Havayolları ya da terminal işletmecilerinden kaynaklanan şikayetler artık doğrudan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne iletilebilecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
SHGM, havalimanlarında bir devrime imza attı...

SHGM, yolcu şikayetlerini dinlemek ve birinci ağızdan gelen şikayetlere müdahale edebilmek için yeni bir uygulama başlatıyor. Türkiye’nin belli başlı havaalanlarına yerleştirilecek kiosklarla yolcuların şikayetleri, yazılı ya da elektronik olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne iletilecek.

 

Kiosklar ilk etapta İstanbul Atatürk, Sabiha Gökçen, Ankara ve Antalya gibi büyük havaalanlarında uygulamaya konuldu. İç ve dış hatlar terminallerine birer adet konulacak şikayet kioskları sayesince yolcular, uçaklarda ya da terminallerde yaşadıkları sıkıntıları anında SHGM’ye aktarabilecek. SHGM de şikayetler üzerine harekete geçecek ve gerekli müdahelede bulunacak.

 

Uygulamanın en geç önümüzdeki hafta içinde geçerlilik kazanması beklenirken, ilk etapta 4-5 havaalanında konulacak şikayet kioskları daha sonra diğer havaalanlarına da konularak yaygınlaştırılacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.