Sheraton Samsun'un ruhsat işi yılan hikayesine döndü

Samsun'da Sheraton Otel'in inşasını mümkün kılabilmek için Büyükşehir Belediyesi tarafından 2010 yılında değiştirilen kıyı kenar çizgisi, Danıştay 14. Dairesi tarafından iptal edildi.

13/09/2019 18:42
Sheraton Samsun'un ruhsat işi yılan hikayesine döndü

Ruhsat iptal kararını bekleyen Mimarlar Odası, otele sembolik olarak kapatma kararı uygulayacak. Samsun Mimarlar Odası, Sheraton Otel'in inşa edilebilmesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından "İtfaiye Daire Başkanlığı yapacağım" bahanesiyle ilgili Bakanlığa müracaat ederek, değiştirilmesini sağladığı kıyı kenar çizgisinin için 2010 yılında Samsun Bölge İdare Mahkemesi'ne açtığı dava reddedilmesi üzerine konuyu Danıştay'a taşımıştı.

RET KARARINI BOZDU

Danıştay davayı reddetmesi üzerine Mimarlar Odası temyiz talebinde bulundu. Temyiz talebini değerlendiren Danıştay 14. Dairesi, ret kararını bozdu ve davanın yeniden görülmesi için dosyayı Samsun 1. İdare Mahkemesi'ne gönderdi.

Böylece kıyı kenar çizgisinin bir hükmü kalmadı. Yerel mahkemenin kararını iptal eden Danıştay kararıyla Samsun Sheraton Oteli'nin Proje İmar Mevzuatı ve Kıyı Kenar Kanuna göre yasal dayanakları da ortadan kalkmış oldu.

RUHSAT İPTAL DAVASI DA VAR

Diğer yandan Samsun Mimarlar Odası, binanın ruhsatı için açmış olduğu davanın ise, odanın lehine sonuçlanması bekleniyor. Sheraton'un ruhsat iptal kararının çıkması durumunda Samsun Mimarlar Odası'nın, Sheraton'un kapısına kararı asarak, sembolik olarak kapatma kararı uygulayacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.