Shaza Hotels Türkiye pazarına giriyor

Kempinski Hotels, yüz yıldan daha uzun süredir temsil ettiği Avrupai Lüks konseptine ek olarak, İpek Yolu ve Ortadoğu kültür ve değerlerinden ilham alan, ortak olduğu “Shaza Hotels” markası ile Türkiye pazarına girmek istiyor.

14/01/2020 21:25
Shaza Hotels Türkiye pazarına giriyor

Aynı marka altında birden fazla otelle dünyada ilk otel grubunu 1897 yılında Almanya’da kuran Kempinski, yüz yıldan daha uzun süredir temsil ettiği Avrupai Lüks konseptine ek olarak, İpek Yolu ve Ortadoğu kültür ve değerlerinden ilham alan, ortak olduğu “Shaza Hotels” markası ile de Türkiye pazarına girmek istiyor. 

2011 yılında ilk otelini açan ve bugün özellikle Ortadoğu bölgesinde yaygın bir portföye sahip olan Shaza Hotels, şimdi artık Türkiye ve BDT ülkeleri bölgelerinde açacağı otelleriyle de misafirlerine hizmet vermeyi hedefliyor, otel yatırımcılarıyla görüşmelere başlıyor.

Shaza otelleri bulunduğu coğrafyanın otantik yansımalarını içerecek 

Shaza Otelleri hakkında bilgi veren Türkiye Direktörü Eyüp Babür, şöyle konuştu: "İpek Yolu kültürlerinin hem ortak, hem birbirine benzer bir çok değeri olduğu gibi, kendilerine özgün pek çok da ilgi çekici özellikleri var.  Bu yol üzerinde ülkemiz en önemli kavşak noktası.

Dolayısıyla, ülkemizi de içine alan bu coğrafyalarda açılan ve açılacak olan Shaza otelleri, bu toplumların geleneklerinin ve sanatının yerel ve otantik yansımalarını, gönülden konukseverliğini çağdaş ve modern ortam, imkan ve yaklaşımlarla harmanlayarak misafirlerine sunuyor. 

Yerel tecrübeler yaşamak isteyen ziyaretçileri cezbediyor

Dekorasyonlarda hissedilen doğu ezgileri, zengin, sağlıklı ve doğal mutfaklar, alkol servis edilmemesi, kültürel değerler ve gelenekler odaklı özel eğitimli personel, Türk hamamına verilen özel önem bu konseptin sadece bazı paydaşları. 

Bu özellikler ve yaklaşım, yaşam düsturlarına uygun olması nedeniyle, ziyaretçi sayısı açısından çok yüksek potansiyele sahip olan Ortadoğulu misafirleri, ve aynı zamanda da seyahatlerinde otantik ve yerel tecrübeler yaşamak isteyen diğer ülkelerden gelen ziyaretçileri cezbediyor. 

 

Shaza otelleri, Kempinski kalitesine ve yüksek standartlarına sahip

Bu konsept üzerine inşa edilen Shaza otelleri, Kempinski otelleri düzeyinde “5 yıldızlı” deluxe oteller, ve aynı yüksek kalite standartlarına sahip. Kempinski’den farklı olarak Shaza’nın, yine aynı konseptte, ayrıca “Mysk” isimli “Upscale 4 yıldızlı” bir markası da var. 

Shaza otellerinde, yöresine göre değişen seviyelerde geleneksel bir atmosfer, lüks dekorasyon ve imkanlar, 40 m2’den başlayan büyük odalar, birden fazla restoran, etkinlik olanakları, büyük bir spa ve wellness center, Türk hamamı gibi tesisler bulunuyor.  Mysk ise daha modern ve sade konforun, ve rahat bir atmosferin bulunduğu bir marka.  Odalar 30 m2’den başlıyor ve Shaza’da olan tesislerin tümü yok, ya da alanları o derece büyük değil."

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.