Seyahat acentesinden akılalmaz yöntem... Gri pasaportla kaçakçılık 

Seyahat acentesi, belediyelerden aldığı gri pasaportla yurtdışına çıkardığı onlarca kişiyi geri Türkiye’ye getirmedi, binlerce Lira kazandı.

05/03/2021 00:03
Seyahat acentesinden akılalmaz yöntem... Gri pasaportla kaçakçılık 

Belediyeleri ‘kültür turu’ projesi adı altında kandırıp gri pasaport çıkartan ve insan kaçakçılığı yapan çete çökertildi. Operasyonun detaylarını CNN Türk Ankara Muhabiri Mustafa Berber aktardı.

CNN Türk Ankara Muhabiri Mustafa Berber operasyon hakkında şu detayları paylaştı:

Ankara Emniyet Müdürlüğü, göçmen kaçakçılığı ile mücadele ekiplerinin yürüttüğü bir soruşturmadan bahsediyoruz. Belediyeleri kullanarak gri pasaport yani hizmet pasaportu çıkarttıkları kişileri yurtdışına götüren çete üyeleri, aslında bir seyahat acentesi.

Götürdükleri kişileri Türkiye’ye geri getirmediler. Peki nasıl gerçekleşti bu olay. Seyahat acentesinde çalışan bir kişi, özellikle küçük ilçe belediyelerine giderek, kendilerinin bir projeleri olduğunu söyledi ve yurtdışına kültür ve spor amaçlı bazı vatandaşları yurtdışına götürdükleri ve belediyeye proje sunduklarını ve tüm masrafların da kendileri tarafından karşılandığını söylediler.

GRİ PASAPORT DETAYI

Belediyeden tek istekleri, encümen kararı ile ‘gri hizmet’ pasaportu çıkartmaktı ki, belediyeden güven kazanmak için yine belediyeden bazı kişileri o turlara götürmek istediklerini dile getirdiler.

Onlarca kişi Türkiye’den yurtdışına götürüldü, dönenler sadece belediye çalışanlarıydı. Koronavirüs nedeniyle vize alamadıkları ya da bazılarının vize alma kriterlerini karşılayamadıkları belirlendi.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Gri pasaportla giderek izlerini kaybettirdikleri sonrasında orada kaçak yollarla çalıştıkları tespit edildi. Ankara’da emniyet ekipleri bunun üzerine harekete geçti. 2’si organizatör 6 kişi tespit edildi.

Ankara merkezli eş zamanlı operasyonla 6 kişi gözaltına alındı. Bu seyahat acentesi, farklı belediyelerle de iletişime geçti mi, bugüne kadar kaç kişiyi yurtdışına gönderdi, bu merak ediliyor. Gitmeye hazırlanan yüzlerce kişinin olduğu bildirildi. Olayla ilgili 6 kişi gözaltına alınırken, 2 şüpheli tutuklandı. Soruşturma devam ediyor.

 
 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.