Seyahat acentelerine 24.6 milyar Avroluk destek

Almanya’daki seyahat acentelerinin koronavirüs salgını nedeniyle uğradıkları kayıpları önlemesi için ülke genelinde gerçekleştirdikleri eylem eylem üzerine hükümet harekete geçti.

08/07/2020 21:31
Seyahat acentelerine 24.6 milyar Avroluk destek

Federal Almanya Ekonomi Bakanlığı, 'korona acil yardımı' kapsamında seyahat acentelerine 24.6 milyar Avro yardım için harekete geçti.

Federal Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, acentelere dönük ilk yardımların temmuzun son haftasından itibaren yapılmasını beklediğini açıkladı.

Küçük ve orta büyüklükteki acenteler için oluşturulan yardımın toplamda 24.6 milyar Avro ile sınırlı olacağını ve yapılacak yardımın çalışan sayısından bağımsız olacağını kaydetti.

Yardımdan faydalanmak isteyen acenteler, 18 Mart 2020'ye kadar yapılan rezervasyonlar ile bu tarihten itibaren Federal hükümetin seyahat uyarısı nedeniyle iptal edilen rezervasyonları ibraz edecek.

Küçük ve orta büyüklükteki acentelere sağlanacak desteklerden yararlanabilmek için başvurular Almanya'nın 16 eyaleti için oulşturulan ortak platform www.ueberbrueckungshilfe-unternehmen.de adresine yapılacak.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.