Serhad Uslan: Turist sayısında öngörülen rakamlar yakalanacak

İlos Travel Genel Müdürü Sehad Uslan, “yurt dışından gelecek kültür gruplarında artış bekliyoruz. Özellikle Orta Anadolu ve Ege kültür turizmi açısından verimli bir sezon olacak” dedi.

24/03/2023 16:06
Serhad Uslan: Turist sayısında öngörülen rakamlar yakalanacak

2023 sezonuna yönelik görüş ve beklentilerini birkaç başlık altında değerlendiren İlos Travel Genel Müdürü Sehad Uslan, bu sezon yurt dışından gelecek turist artış sayısının ön görülen rakamları yakalayacağını belirtti. Uslan, 2023 sezonuna yönelik ‘Incoming’, ‘Yurt dışı kültür turizmi’ ve ‘İç turizm’ başlıklarında, şu görüşleri paylaştı:

Bu sezon yurt dışından gelecek turist artış sayısının ön görülen rakamları yakalayacağını ifade eden Serhad Uslan, “Zira dünyadaki turist hareketlerine bakılırsa, son birkaç yıldır artan turist sayısından ülkemiz de payını alıyor.  Özellikle batı Avrupa pazarı başta olmak üzere, Rusya ve eski Sovyet ülkelerinden artış beklenebilir. Karayoluyla gelecek (Yunanistan, Bulgaristan, Romanya) turistlerin ferdi hareketlerinde yaşanacak artış, Kuzey Ege (Ayvalık, Küçükkuyu ve Çanakkale) ve Ege kıyılarını dolduracak kapasitelere erişir. Tabİi bu başlık altında güneş-kum -deniz turizmini konuşuyoruz” dedi.

Orta Anadolu ve Ege kültür turizmi açısından verimli bir sezon olacak

Yurt dışı kültür turizmi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Serhad Uslan, “Yurt dışından gelecek kültür gruplarında da bu doğrultu ve hesaplamalarda artış bekliyoruz. Özellikle Orta Anadolu ve Ege kültür turizmi açısından verimli bir sezon olacaktır” diye konuştu.

İç turizm hareketlerinde bir azalma görülebileceğini belirten İlos Travel Genel Müdürü Sehad Uslan, “Güneş-kum-deniz anlamında düşünürsek, yaşanan deprem felaketinin etkililerini bu yaz iç turizm, yerli turist hareketlerinde negatif görebileceğiz. Zira yaşanan deprem ne kadar bölgesel gibi düşünülse de, ülke içindeki akrabalık, komşuluk ve ahbaplık bağları özellikle büyük şehirlerde etken. Bu travma, büyük şehirleri de derinden etkiledi. Bu açıdan bakarsak, iç turizm hareketlerinde bir azalma görülebilir. Tabii ki bunu sadece depreme bağlamak da çok doğru olmaz. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik nedenler de etken olacaktır” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.