Serenas Group, Incon standında Türkiye’yi temsil etti

IMEX’teki INCON standında Türkiye’yi Serenas Turizm temsil etti. Serenas Group Uluslararası İlişkiler ve Proje Koordinatörü Ayşe Aşkın Erten, “Yeni kongre merkezlerinin açılmasıyla Türkiye’ye yönelik talep ciddi anlamda artıyor” dedi

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Serenas Group, Incon standında Türkiye’yi temsil etti


Kongre turizm sektörünün lider firmalarından Serenas Turizm, Frankfurt’taki IMEX Fuarı’na katılarak uluslararası platformda önemli iş bağlantıları gerçekleştirdi. Uluslararası İlişkiler ve Proje Koordinatörü Ayşe Aşkın Erten, INCON Başkanı Roslyn Mcleod ile bir araya geldi. Erten, Mcleod'un INCON 2010 piyasa araştırması anketi sonuçlarını açıkladığı basın toplantısına da katıldı. Erten, Serenas’ın fuardaki çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

INCON’un 20 yıl önce kurulmuş bir ortaklık olduğunu anımsatan Erten, 11 üye içinden Türkiye’den tek INCON üyesinin Serenas olduğunu ifade etti. INCON standında da Türkiye’yi temsilen sadece Serenas Turizm’in bulunduğunu belirten Erten, şu bilgileri verdi:
“INCON ortağı olarak Türkiye’yi organizasyonları için destinasyon olarak düşünen  firmalarla görüşmelerimiz oldu. Bu kişiler “hosted buyer” yani alıcı/işveren olarak isimlendiriliyorlar. Örneğin görüştüğümüz hosted buyerlardan biri ABD’den daha çok ilaç firmalarıyla çalışan bir firmanın temsilcisiydi. Kendisi ilaç firmalarının VIP toplantılarını İstanbul’da yapmayı düşünüyor. Bununla ilgili hem şehrimizdeki imkanlarla ilgili konuştuk hem de şirketimizi tanıtma şansımız oldu.

Fuarda ayrıca üye olduğumuz ICCA (Ulsulararası Kongre ve Fuarlar Birliği) ve IAPCO’daki (Uluslararası Kongre Profesuonelleri Birliği) iletişimde bulunduğumuz kişilerle görüşmeler yaptık. MPI standına uğrayıp, üyelikleri yeniledik, görüşmelerimizi gerçekleştirdik. “

DERNEK KONGRELERİ ANLAMINDA CİDDİ BİR POTANSİYEL VAR
Türkiye’de dernek kongreleri anlamında çok ciddi bir potansiyel olduğuna dikkat çeken Erten, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ulusal alanda, tıpta uzmanlık derneklerinin düzenledikleri medikal kongreler, çok çeşitli alanlarda/konularda uluslararası kongreler bulunuyor... Yeni açılan kongre merkezleri ve artan kapasitelerle İstanbul’un kongre pazarında ciddi bir şekilde öne çıkmasıyla birlikte Türkiye’ye olan talep hızla artıyor. Türkiye’ye, büyük uluslarararası kongreler getirmek bizim için daha kolay olacak. Kongreler dışında “corporate” dediğimiz kurumsal/şirket toplantıları için de Türkiye tercih edilmeye başlandı. Ülkemizin ve İstanbul’un potansiyelini bu tip fuarlara katılarak dünyaya anlatmak bizim için çok önemli. “ (shf)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.