Sektöre yeni bir aktör daha katılıyor...

Er Yatırım ve Turizm Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, grubun bu yıl büyük çaplı bir turizm yatırımına imza atacağını söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Sektöre yeni bir aktör daha katılıyor...

Turizm sektörü açısından, geride bıraktığımız 2012 yılını değerlendiren ve 2013 yılına ilişkin öngörü ve beklentilerini paylaşan belirten Er Yatırım ve Turizm Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat,  grubun bu yıl büyük çaplı bir turizm yatırımına imza atacağını söyledi.  2013 yılında,  özellikle online satış pazarında ciddi bir büyüme beklediklerini vurgulayan Çelikkanat, “Tüketici alışkanlıkları mobilize olmuş durumda ve tweeter, facebook, Google+ gibi kavramlar, yeni turizm eyleminin oluşmasında çok önemli rol oynuyor” dedi.

2005'te kurulan ve global ölçekli yeni bir yatırım sahasına yönelmeyi planlayan Er Yatırım ve Turizm, pazar araştırmalarını tamamladı ve turizm sektörüne yatırım kararı aldı. Turizm alanında 300 Milyon Dolarlık büyük bir yatırım planladıklarını belirten Er Yatırım ve Turizm Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, turizm sektörü açısından 2012’nin,  ciddi boyutta tesis yatırımlarının temellerinin atıldığı bir yıl olduğunu açıkladı.

Online satış pazarında ciddi büyüme olacak…

2013 yılında turizm sektörünün online satış pazarında ciddi bir büyüme göstereceğini vurgulayan Ferzan Çelikkanat, “Günümüzde teknolojik gelişmeleri ve bunların normal hayatımıza adaptasyonunu yakalayanlar çok başarılı olacaklar. Tur satışlarından, otel rezervasyonuna, uçak biletinden, sinemaya kadar aslında turizmin birçok farklı uzantılarını barındıran ve tamamlayıcı olan aktiviteler, sosyal medya denen kurgu ile ortak müşterekte buluştu. Bu yeni oluşumu oteline, acentasına, restaurantına hatta evine uygulayabilen kişiler online satış pazarında bu büyümeyi oluşturacaklar.

Tüketici alışkanlıkları mobilize olmuş durumda ve tweeter,  facebook, Google+ gibi kavramlar yeni turizm eyleminin oluşmasında çok önemli rol oynuyor. Bu saydıklarımda hesabı olmayan kişi yok denecek kadar az. Bunların hepsi birer potansiyel turizm ve turizm uzantılarının kullanıcıları” diye konuştu.

2012’de yatırımcılar birbiri ile yarıştı... 

2012’nin uluslararası otel markalarının Türkiye'ye girmek için yarıştığı, yatırımcıların mevduatları için en güvenli ve karlı araç olarak düşündükleri otel yatırımı konusunda ciddi miktar ve adetlerde yatırım kararı aldığı bir yıl olduğuna değinen Çelikkanat, “2012 yılı turizm adına; gelecek için ciddi boyutta tesis yatırımlarının temellerinin atıldığı, hem inşaat sektörünün canlı kalması, hem de direkt ve dolaylı istihdam etkisi yaratılması sebebiyle ülke ekonomisine büyük faydaların sağlandığı bir yıl oldu. Umarım 2012 yılında temelleri atılan bu yatırımların hayata geçmesiyle, gelecek yıllar için sürdürülebilir bir turizm envanteri yaratılmış olunur.

Oluşacak tesisleri ve kapasiteleri, farklı düşünmek ve planlamak lazım. Artık öyle, 800 odalı, bin odalı oteller gündemden düştü, düşmeli de. Arazi geliştirmenin zorlaştığı, maliyetlerin arttığı ve öncelikli şehirlerdeki diğer yatırım zorlukları yatak kapasitesinde ciddi bir artışın olmasını engelliyor. Ancak buna rağmen, tesis sayısındaki artış, her geçen gün artarak devam ediyor.

Eskiden 10 otel 5 bin oda denirken, artık 10 otel bin oda kapasiteleri sektöre girecek. Tabii yeni tesisler, yeni markaları, yeni markalar da yeni pazarları beraberinde getirecek. Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısı, 2012’de yüzde 0.51 oranında artış gösterdi.  2012’de 25 milyon 756 bin yabancı turist ağırladık. 2013 yılında da bu artış oranı aynı yüzde gerçekleşir diye tahmin ediyorum. Ancak şunu unutmamak gerekir ki, çok sayıda turistin gelmesi önemli olmakla birlikte, gelen turistin harcama gücü ve bu harcama potansiyelini sokağa yansıtması gelen kişi sayısından çok daha önemlidir” dedi.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.