Sektörde acilen ‘Turizm Bilim Kurulu’ oluşturulmalı

Kaos içinde atılacak yanlış adımlar atmak, oyalanarak yapılması gerekenleri zamanında yapamamak, boşu boşuna anlık kararlarla oyalanmak, dönüp dolaşıp aynı noktaya gelmek, enerji, zaman kaybetmek, geleceği görememek, sabır göstermemek, ya da ön görememek iş yaşamında sık sık karşılaşılan durumlardır.

Deniz Tüfekçi Deniz Tüfekçi 22/05/2020 17:04
Sektörde acilen ‘Turizm Bilim Kurulu’ oluşturulmalı

Yanlış, zamanında alınamayan kararlar, günübirlik, palyatif tedbirlerle asıl hedefi yakalayamamak gibi olgular kimi zaman şirketlerin batmasına, pazardan çekilmesine, kimi zaman da yıkıma uğramasına neden olur.

Bu gibi durumda iki şey çok önemlidir

Birincisi, bilgi akışının hızlandırılması ve bilgi kaynaklarının çeşitlendirilmesi; diğeri ise, tecrübenin devreye alınmasıdır.

Bilgi akışı konusunda bakanlığımızın yeteri kadar kaynağa sahip olduğu görülmektedir. Bu bilgilerin nasıl değerlendirildiği konusunda bir bilgim yok. Doğrusunu söylemek gerekirse, bu bilgilerin doğru değerlendirildiği konusunda kuşkularım var.

Ancak gelecek ile ilgili planlar konusunda şimdiye kadar edindiğim izlenim, maalesef olumlu değil.

Kafalar 2020 yılına gömülmüş, 2021'i düşünen yok

2020 yılına o kadar gömülmüş ki kafalar, 2021 yılını ve sonrasını planlamaya başlayacağımız bu günlere yönelik her hangi bir adımın atıldığına yönelik bir işaret göremiyorum. Bu durumda kaybedeceğimiz zaman bize çok pahalıya mal olacaktır kuşkusuz.

Bu durumda yarının planlamasını yapabilecek bilgi birikimine ve de deneyimine sahip, geçmişte çeşitli krizleri iyi yöneterek içinden çıkabilmiş deneyimli acenta sahipleri, yöneticiler, öngörü sahiplerinden yararlanmakta, onların bazen söyleyecekleri tek bir kelimenin yazgımızı değiştirebilecek durumda olması çok önemli sonuçlar doğurabilecektir.

Türkiye, bilge, deneyim, öngörü sahibi turizmci zengini

Bu deneyim, bilgi birikimi sahibi aktif ya da artık işinin başında olmayan, ancak turizm yaşamının içinde olan kişileri bir araya getirip onlardan yararlanmak çok önemlidir.

Bu ülke turizmine, milyonlarca insanın, turizm çalışanının geleceğine olumlu katkı yapacağı gibi, sektörün bütününün de ayakta, ticari yaşamın içinde kalmasına olanak sağlar.

Bilge, deneyimli, öngörü sahibi turizmci açısından Türkiye diğer ülkelere kıyasla son derece zengindir.

Gereğinin yapılması herkesin çıkarınadır.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.