Sektöre 31 yeni otel geliyor... Kim nereye, hangi tesisi yapacak?

Konaklama alanına yeni otel yatırımı yapma isteği devam ediyor. Yılın ilk üç aylık döneminde 31 komple yeni otel yatırımını öngören proje için teşvik belgesi alındı. Komple yeni otel yatırım teşvik belgelerinin 12 tanesi, mart ayında alındı.

16/05/2022 09:06
Sektöre 31 yeni otel geliyor... Kim nereye, hangi tesisi yapacak?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verilerine göre üç aylık dönemde 17 otel de yenileme için teşvik belgesi aldı. Yenileme amaçlı teşvik belgelerini 7’si mart ayında alındı.

Mart ayında teşvik belgesi alınan komple yeni otel yatırımlarının 3’ü 5 yıldızlı, 3’ü 4 yıldızlı, 3’ü 3 yıldızlı, 2’si butik ve bir tanesi de bungalov yatırımını öngörüyor. Turizmgazetesi'nde yer alan habere göre, mart ayında teşvike bağlanan en büyük otel yatırımı 902 milyon lira ile Hez Turizm’in Fethiye’ye yapacağı 5 yıldızlı 1.422 yataklı otel oldu.

Teşvik belgeli projelere KDV muafiyeti

Bu arada turizme yönelik teşvik belgesi sahibi mükelleflere belge kapsamındaki inşaat işlerine ilişkin yapılan teslim ve hizmetler KDV'den istisna edildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Katma Değer Vergisi Genel Uygulama tebliğinde yapılan değişiklik ile imalat sanayi ve turizme yönelik yatırım teşvik belgesi sahibi işletmelere inşaat işlerine ilişkin hizmet ve mal tesliminde 31 Aralık 2025'e kadar KDV muafiyeti geldi.

Bu istisnadan yararlanacak mükellefler neler yapmalı?

İstisna, inşaat taahhüt işi, nakliye, hafriyat ve benzeri inşa işler için uygulanacak. Yatırımı yapanların söz konusu inşaat işlerinde kullanılan mal alımları da bu kapsamda değerlendirilecek.

Bu istisnadan yararlanacak mükelleflerin, imalat sanayii ile turizme yönelik düzenlenmiş bir yatırım teşvik belgesine sahip olması zorunluluğu bulunuyor. Bu belgenin yasanın yürürlük tarihinden önce düzenlenmesi istisna uygulamasında engel teşkil etmiyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.