Sektör her zamankinden daha canlı...

Bench Events Yönetim Kurulu Başkanı Worsley, Türk turizm sektörünün genel görünümünün her zamankinden daha canlı olduğunu söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Sektör her zamankinden daha canlı...

Orta Asya ve Türkiye Otel Yatırım Konferansı (CATHIC)'nı düzenleyen Bench Events Yönetim Kurulu Başkanı Jonathan Worsley, sektörde yatırım gerçekleştiren ulusal ve uluslararası otel şirketlerinin sayısındaki artışa paralel olarak Türkiye turizm sektörünün genel görünümünün her zamankinden daha canlı olduğunu söyledi.

İstanbul'un 2011'de turist gelirlerinde yüzde 30 artış gözlemlenirken turizm sektörünün yıldan yıla ekonomik büyümeye katkısının şu anda yüzde 11 olduğunu da ortaya koyuyor. Worsley, bu durumun Türkiye'nin Cumhuriyet'in yüzüncü kuruluş yılı 2023'de 70 milyon turist hedefine ulaşmak için hızını belirlediğini söyledi.

Bu arada, BDO Turizm Danışmanlığı Yönetici Ortağı Mehmet Önkal da sektöre yatırım yapmanın hayati bir durum olduğunun altını çiziyor: "Sürdürülebilir büyümenin ana belirleyeci unsurlarından biri yoğun yatırım akışı ve Türkiye diğer pazarların finansmanda karşılaştığı zorluklarla karşılamadığı için bu açıdan şanslı. Yine de sektörün ihtiyaçlarını değerlendiren daha stratejik bir yönlendirme  ve diğer varlık sınıflarına karşın, otel geliştirilmesinin yegane gereksinimlerinin tanınmasına ihtiyaç duyuluyor."

Türkiye'nin bir emlak patlaması başlangıcında olduğunu belirten Önkal, yatırımcılar ve paydaşların, ekonomik gelişiminin katalizörü olarak görülen turizm ve eğlence sektörlerinin sunduğu yatırım fırsatlarını tamamen tespit etmesi ve kullanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Worsley ise 6-8 Şubat 2012'de gerçekleştirilecek olan CATHIC'in özellikle anapara uygunluğu ile ilgili hem fırsatlara hem de zorluklara değineceğini belirtti ve “Türkiye'deki belli başlı bankaların temsilcileri bizlere katılacak ve otel finansman yapılanması ve kredi kriterleri ile mülk sahiplerine mülklerinin uzun vadede kazanç sağlamasına yönelik konularla ilgili fikir alışverişinde bulunacağız,” dedi.

KONUŞMACILAR...

CATHIC 2012'nin konuşmacıları arasında Yapı Kredi Bankası Baş Ekonomisti Cevdet Akcay, Accor SA Başkan & CEO'su Denis Hennequin, Wyndham Hotel Group Başkan & İcra Başkanı Eric Danziger, IHG Avrupa İcra Başkanı Angela Brav, The Rezidor Hotel Group Başkan & CEO'su Kurt Ritter, ASTAY CEO & Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Ozturk, Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, Hilton Worldwide Avrupa Başkanı Simon Vincent, Starwood Hotels & Resorts Worldwide EAME (Orta Afrika ve Orta Doğu) Başkanı Roeland Vos ve Redi Mali İşler Genel Müdürü Lado Sakvarelidze yer alıyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.