Sektör gücünü, 'Turizm Meclisi'nde birleştirdi...

Geçen yıl 31.4 milyon turist ağırlayan ve 23 milyar dolarlık gelir hacmine ulaşan Türkiye’deki turizm sektörünün tüm taraflarını içeren 7 büyük birliği güçlerini bir meclis çatısı altında birleştiriyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Sektör gücünü, 'Turizm Meclisi'nde birleştirdi...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın “TÜSİAD gibi bir dernek altında birleşin” çağrısı üzerine harekete geçen turizmciler, ‘Turizm Meclisi’ adı altında çalışmalara başladı. Meclis’te Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Türkiye Özel Havayolu İşletmeleri Derneği (TÖSHİD), Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD), Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Turistik Otelciler Birliği (TUROB), Turist Rehberleri Birliği (TUREB) ve Deniz Turizm Birliği (DTB) olmak üzere sektörün bütün çevrelerini içeren 7 temsilci bulunacak.

TURİZM STRATEJİLERİ OLUŞTURACAKLAR...

Turizmin otel, acente, havayolu ve yatırımcı çevrelerini bir araya getirecek meclisin hedefleri arasında sürdürülebilir turizm için çeşitli stratejiler oluşturmak, her yıl uluslararası çapta turizm zirvesi düzenlemek ve turizm istatistiklerinin aylık periyotlar halinde hızlı ve güvenilir olarak açıklanması bulunuyor. (Ünsal Ereke) 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.