Sektör, 2014 yılını rahat geçirecek...

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye’de turizmin son yıllarda nasıl bir grafik çizdiğini, düşürülen taksit sayılarının 2014’te sektörü nasıl etkileyeceğini, konuğu olduğu Eko Kafe’de anlattı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Sektör, 2014 yılını rahat geçirecek...

Ulusoy, Türkiye’nin turizm alanındaki en büyük iş ortaklarından birisi olan Rusya ile oluşturulan kültürel ve insani bağlara da dikkat çekti. Neval İnan’ın Eko Kafe’de bu haftaki konuğu, TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) Başkanı Başaran Ulusoy. Ulusoy, Türkiye’de turizmin son yıllarda nasıl bir çizgide ilerlediğini, yeni hedefleri ve 2014’ten beklentileri anlatırken; Türkiye’nin en büyük turizm ortağı sayılan Rusya ile ticari ve insani ilişkilerine de değindi.

“RUSLARLA TARİHİ, İNSANİ VE KÜLTÜREL BAĞLARIMIZ VAR”

Rusların gerçekten de Türkiye’nin en iyi müşterisi olduğunu söyleyen Ulusoy, “Ailelerini getirip burada bırakabiliyorlar. Burada iş yapıyorlar. Kız alıp kız veriyoruz, akraba oluyoruz. Türkiye, Rusların gelebileceği en rahat ülke. Emin, rahat ve güzel olmasıyla, Rusların tercih edebileceği bir ülke. Zaten Ruslarla tarihi bağlarımız, insani ve kültürel ilişkilerimiz de oldukça kuvvetli” dedi.

“BİZ DE HATALAR YAPTIK!”

Ulusoy, Türkiye’nin turizm geçmişinde yapılmış hatalar olduğuna değinerek “Türkiye’nin gelişmesi ve tanıtılmasında biz de hatalar yaptık. Kendi halkımızı unuttuk ve dışarıya yöneldik. Buna mecbur kaldık çünkü dövize ihtiyacımız vardı. İnsanları tatile çıkmaya teşvik etmek yerine yazlık evlerine tıktık” dedi. Ülkenin son yıllardaki turizm grafiklerini ise şöyle aktardı: “Ama şimdi bakınca 2000 yılında 565 bin kişi içeride ve dışarıda gezmiş. 2013 yılında 13 milyon kişi gezmiş. Bunun 6 milyonu yurtdışına çıkmış. Demek ki siyasi istikrarın getirdiği ekonomik istikrar insanları rahatlatmış. Hedefimiz, 2023 yılında 35 milyon kişiyi gezdirebilmek.”

“TURİZM TÜRKİYE’NİN AB’YE GİRME SÜRECİNDE ÇOK ÖNEMLİ”

Başaran Ulusoy, turizmin Türkiye’nin AB’ye girme sürecindeki en önemli sektörlerden birisi olduğunu ifade etti ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Turizm, Türkiye’nin aydınlık yüzü. Çünkü turizmde insan ilişkileri kuran, tabiata sahip çıkan, kültürel varlıkları koruyan bir anlayışımız var.”

“2014 YILI SATIŞLARIMIZI BİTİRDİK”

Peki, yılın ilk günlerinde kredi kartları taksitlerine getirilen sınırlama, 2014 yılında turizmi nasıl etkileyecek? Başaran, erken rezervasyon sayesinde 2014 satışlarının bittiğini, bu anlamda bu yıl için sektörün endişe taşımadığını belirtti ve karar çıkmadan önce TÜRSAB olarak BDDK Başkanı ile görüştüklerini, taksit sayısının turizm sektörü için de üst sınırda tutulması için kendisini ikna ettiklerini aktardı. (rsfmradio.com)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.