Savaş Çolakoğlu: Erken rezervasyon taleplerinde gerileme yaşanıyor

Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD) Başkanı Savaş Çolakoğlu, 2024 yılı ilk çeyrek otel doluluklarını değerlendirdi ve hedef pazar beklentileri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

27/03/2024 14:44
Savaş Çolakoğlu: Erken rezervasyon taleplerinde gerileme yaşanıyor

Ramazan Bayramı öncesi otel dolulukları beklentileri karşılayacak düzeye ulaştığını belirten Çolakoğlu, özellikle resort bölgesi otellerin 3 bayramı karşılayarak sezona başladığının altını çizerek, bayram tatilinde alternatif bölge ve konaklama tesislerinin tatilcilerin avantajına olacağını açıkladı.

21 Mart Nevruz Bayramı ile ağırlıklı İran olmak üzere Türki Cumhuriyetlerinden gelen misafirlerin otel doluluklarını %60-70 seviyelerine çıkardığını belirten Çolakoğlu, 31 Mart Paskalya Bayramı‘nın Batı Avrupa ‘dan gelen talepleri arttırdığını söyledi. Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkması ile iç turizm hareketliliğinin rezervasyonlara yansımaya başladığına dikkat çekti.

Antalya ve Muğla’nın yoğun talep gören iller arasında ilk sırada yer aldığını söyleyen Başkan Çolakoğlu Almanya’nın bu yıl da en büyük pazarımız olacağını,  İngiltere pazarının geçen yıl içerisinde göstermiş olduğu artışa bu yıl da devam edeceğini, Polonya ile İskandinav ve Benelüks Ülkeleri’nden gelecek taleplerin ise ciddi artış göstereceğini söyledi. Rusya daki savaş ekonomisine dikkat çeken Çolakoğlu, Ruble’nin Amerikan Dolar’ı ve Euro karşısında değer kaybetmesinin tüketici nezdinde satın alma gücünü azalttığının altını çizerek, bu pazara ilişkin erken rezervasyonlardaki taleplerin eski yıllara nazaran yavaş ilerlediğini söyledi.

Tatil yörelerindeki konaklama fiyatlarının bölgelere göre farklılık göstermekle birlikte, geçen yıla oranla %30-70 aralığında artış gösterdiğini söyleyen Çolakoğlu, fiyatlardaki artışın ülkemizin içinde bulunduğu enflasyonist ortamın bir sonucu olarak tüketiciye yansıdığını belirtti ve ekledi. “Ülkemizin farklı coğrafyalarında alternatif turizm faaliyetlerine ev sahipliği yapabilecek her standartta konaklama tesisleri mevcuttur. Her bütçeye uygun konaklama imkanı sunan alternatif tesisleri değerlendirmek tatilcilerin avantajına olacaktır.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.