Şarm El-Şeyh, MICE turizminin yeni adresi oluyor

Türk vatandaşları için günden güne artan vize sorunlarına çözümler arayan turizm şirketleri, gözlerini vizesiz gidilebilecek ülkelere çevirdi.

26/03/2024 11:55
Şarm El-Şeyh, MICE turizminin yeni adresi oluyor

Cahit AKYOL

Kongre ve etkinlik ajansların temsilcileri, Mısır’ın Kızıldeniz kıyısındaki dünyaca ünlü tatil yöresi Şarm El-Şeyh’te inceleme gezisi yaptı. 85 kişilik grup, hem bölgedeki otelleri, hem de çevredeki turistik bölgeleri gezdi. MICE toplantıları için şirketlerine mekânlar seçti. Türk vatandaşları için günden güne artan vize sorunlarına çözümler arayan turizm şirketleri, gözlerini vizesiz gidilebilecek ülkelere çevirdi.

Bu destinasyonlardan birisi de Mısır’ın gözde bölgesi Şarm El-Şeyh. “Neden burası?” diyenlere de; İstanbul’dan 2 saat 20 dakika uzaklıkta. Havalimanından oteller bölgesine 5 şeritli asfalt yol ile 10 dakikada ulaşılıyor. Türkiye’den Mısır’a gidecek Türk vatandaşlarının Kahire’ye gitmeleri için vize gerekirken Şarm el Şeyh bölgesine girişte vize gerekmiyor.

Ayrıca bölgenin yemek kültürü bizim damak tadımıza yakın. Güneş, 12 ay boyunca cömertliğini burada esirgemiyor. Ülkenin doğası Mısırlılar tarafından çok iyi korunuyor. Alışveriş olanağı fazla. Yerel ürünlerde bulunuyor, dünya markaları da. Turizm sektöründe çok sayıda Türk personel çalışıyor. Türkçe bilen rehberlerin sayısı da oldukça iyi. Bu nedenle Şarm El-Şeyh uygun bir destinasyon” diye yanıt veriyorlar.

Şarm El Şeyh’i geçtiğimiz yıl 7 milyon turist ziyaret etti

Eventalist, Cyprus Royal ve Tempus şirketleri tarafından düzenlenen gezi için konuklar, Kahire’ye 488 kilometre uzaklıktaki, Şarm el-Şeyh bölgesinde 3 gün süresince ağırlandı. Konuklar bölgedeki otellerde odaları, kongre salonlarını gezdi, bilgiler aldı. Daha sonra da Şarm El-Şeyh’te yapılacak en güzel aktivitelerden biri olan “çöl safarisi”ni yaptı. ATV'lere binip çölün uçsuz bucaksızlığındaki düzlüklerde sürat yaptı, Bedeviler ile karşılaştı. Konuklar, Firavun vadisindeki safari turunun ertesi günü de teknelere binerek White Island’a (beyaz adaya) gitti. Kimileri dalgıç tüplerini takarak derinlere daldı, kimileri de şnorkel ile yüzdü ve denizin altını üstten keşfetti.

Geçtiğimiz yıl 7 milyon turistin ziyaret ettiği Şarm El Şeyh’in, Türk turistler tarafından bilinmesine karşın ülkemiz MICE sektörü için de yeni adres olacağı ileri sürüldü. Mısır’ın bu özel bölgesine Türkiye’den de Kıbrıs’ın havayolu şirketi FlyKHY olarak eylül ayında Adana, ekim ayında ise İstanbul İzmir ve Antalya’dan tarifeli ve charter seferlerin de başlaması için de çalışmaların sürdüğü belirtildi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.