Saran'ı kendi oteline almadılar

İlk otel yatırımını Hırvatistan’ın Split kentinde yapan iş adamı Sadettin Saran'ı tanımayan otel personeli, üyeliği olmadığı için onu saunaya almadı.

13/10/2019 22:05
Saran'ı kendi oteline almadılar

Sadettin Saran ile Hırvatistan’ın Split kentinde 3 yıl önce satın aldığı otelde bir araya gelen Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu, ünlü iş adamıyla gerçekleştirdiği röportaja köşesinde yer verdi.

Semercioğlu'nun yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Sadettin Saran’la Hırvatistan’ın Split kentinde 3 yıl önce satın aldığı otelde bir araya geldik. Le Meridien Lav Split şehir merkezinin 15 dakika dışında, denize sıfır, çok güzel bir otel. Saran’ın ilk turizm yatırımı bu; “Otel sahibi olmak nasıl bir duyguymuş? Personel etrafında pervane mi” diye sordum.

Aldığım yanıt ilginç oldu: “Burası Türkiye gibi değil. Ben otele aldıktan 6 ay sonra geldim, daha öncesinde hiç görmedim. Dolayısıyla personel beni tanımıyor. Dün de spordan sonra saunaya girmek istedim. Görevli, ‘Üyeliğiniz yoksa giremezsiniz’ dedi. Ben de ‘sahibiyim’ diyemedim.

◊ Bu oteli ne zaman aldınız?

- 3 yıl oldu.

◊ Neden Hırvatistan’ı tercih ettiniz?

- Öyle denk geldi diyelim. Biz 67 ülkede iş yapıyoruz. Bu ülkelerden de önümüze değişik fırsatlar geliyor. Hırvatistan’dan da bu fırsat geldiğinde yaklaşık 1 seneye yakın araştırdık. Sonra kafamıza yattı ve oteli aldık.

◊ Kaç milyon dolarlık bir yatırım burası?

- O zamanki rakamları hatırlamıyorum ama aldığımızda burası çok kötü durumdaydı. İçi filan dökülüyordu. Sadece içini yenilemek için 45 milyon dolar para harcadık.

◊ Otelde kaç oda var?

- 380 oda var. Konferans merkezi ve kumarhanesi de bulunuyor. Biz şimdi o kumarhaneyi yıkıp orayı da odaya çevireceğiz. Böylece oda sayısı 400 küsuru geçecek.

◊ Doluluk durumu nasıl?

- Yazları yüzde 98, kışları ise yüzde 60-70’lerde. Uluslararası bir otel olduğu için hep doluluğu var. Konferansa gelen çok olduğu için kışın da doluluk oranı yüksek. Gerçekten iyi bir yatırım oldu.

◊ Otel sahibi olmak nasıl bir duyguymuş? Personel etrafında pervane mi?

- Burası Türkiye gibi değil. Ben otele aldıktan 6 ay sonra geldim, daha öncesinde hiç görmedim. Dolayısıyla personel beni tanımıyor. İlk buraya eski eşimle birlikte geldim. Resepsiyonda sıra vardı, bekledim. Sıra bana gelince ismimi söyledim.

Görevli ismimi duyunca sadece kafasını kaldırıp şöyle baktı o kadar. Patron gelmiş, kırmızı halı serelim durumu yok. Sonra buranın bu kadar güzel olacağını tahmin etmemiştik, tatilimizi bir gün daha uzatmak istedik. Resepsiyona inip söyledim. Bana “olmaz, oda yok” dediler. (Gülüyor) Ama hoşuma gitti, öyle demesi.

◊ Ama artık sizi tanıyorlardır...

- Yok mesela dün de spordan sonra saunaya girmek istedim. Görevli, “Üyeliğiniz yoksa giremezsiniz” dedi. Ben de “sahibiyim” diyemedim. (Gülüyor)

◊ Saran Grubu’nun daha önce hiç otel yatırımı var mıydı?

- Otel yatırımımız yoktu. Ama daha önce Çek Cumhuriyeti’nin en büyük ikinci turizm acentasını satın almıştık. 5-6 sene sonra onu başka bir şirkete devrettik. Turizme o yatırımla girmiş olduk.

◊ Neden ilk önce Türkiye’den bir otel almadınız?

- Türkiye’de otel işini rakamsal olarak bir türlü denk getiremedik.

◊ Otelciliği sevdiniz mi?

- Çok sevdim. Şimdi başka yerlerde de otel bakıyoruz. Büyüme niyetimiz var.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/cengiz-semercioglu/kendi-otelimde-saunaya-almadilar-41349597


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.