Şarabın anavatanı anadolu olarak tescil edildi

Dünyaca ünlü şarap uzmanlarının, Anadolu’yu şarabın anavatanı olarak açıkladıkları “Discover The Roots - from Silvestris to Vinifera” temalı sunumları şimdi internette!

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Şarabın anavatanı anadolu olarak tescil edildi
Şarabın Indiana Jones’u olarak tanınan ve büyük saygı gören, dünyanın en önemli alkollü içki ve şarap tarihi uzmanı Dr. Patrick E. McGovern, yıllarca sürdürdüğü arkeolojik araştırmaların sonucunda şarabın anavatanının Anadolu olduğunu açıkladı. Bitki DNA’sında sayılı uzmanlardan biri olan Dr. Jose Vouillamoz ve Dr. Patrick McGovern’ın, Güneydoğu Anadolu’nun şarabın anavatanı olduğunu bilimsel verilere dayanarak açıkladıkları bu konferansın videoları şimdi internette yayınlanmaya başladı.

Türk şarabının yurt dışında ve içinde tanıtımıyla ilgili gerçekleştirdiği projelerle dikkat çeken Türk Şarapları Platformu (Wines of Turkey) tarafından düzenlenen Londra’daki konferans şarap profesyonelleri tarafından büyük ilgi görmüştü. WOT tarafından internete yüklenen konferans videoları, Londra’ya gidemeyen şarap meraklılarının büyük ilgisini çekecek nitelikte. Konferansta yer alan konuşmacıların sunumları ve yapılan tadımlar, video paylaşım sitesi vimeo.com’dan görüntülenebiliyor. Wines of Turkey, katıldığı aktivitelerde Türk şarabının Anadolu’dan doğuşunu ve yerel üzümlerini anlatmak, Türk şarabının artan kalitesini vurgulayarak tanınması için çalışıyor.

 

Wines of Turkey’in videolarına www.vimeo.com/winesofturkey/videos linkinden ulaşmak mümkün. Platformun çalışmalarını ayrıca www.winesofturkey.org, www.facebook.com/winesofturkey ve twitter.com/winesofturkeytr adreslerinden de takip edebilirsiniz.

 

Türk Şarapları Platformu 24 Şubat 2011 tarihinde Londra’da şarap konusundaki birçok ünlü uzmanın bir araya geldiği “Discover The Roots - from Silvestris to Vinifera – Inaugural Wines of Turkey Conference & Tasting 2011”i düzenleyerek Türk şarabının tüm dünyaya tanıtımında büyük rol oynamıştı.



Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.