Şanlıurfa Kültür ve Turizm Buluşmaları başladı

Şanlıurfa'nın kültür ve turizm alanında önemli bir etkinliği olan 1. Uluslararası Şanlıurfa Kültür ve Turizm Buluşmaları, Fuar Merkezi'nde büyük bir katılımla başladı.

02/09/2023 00:11
Şanlıurfa Kültür ve Turizm Buluşmaları başladı

Hem yerel hem de ulusal basın tarafından ilgiyle takip edilen etkinliğe, sadece medya değil aynı zamanda vatandaşlar da büyük bir ilgi gösterdi. Programın açılışı protokol konuşmaları ile yapıldı ve ardından stantların ziyaretiyle devam edildi. Fuar merkezinde birçok belediyenin standı ziyaretçilere farklı kültürel ve turistik deneyimler sunmayı hedefliyor.

Uluslararası Şanlıurfa Kültür ve Turizm Buluşmaları, 1 ve 2 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve bu tarihler arasında katılımcılara Şanlıurfa'nın kültürel zenginliklerini ve turistik potansiyelini tanıtma fırsatı sunacak. Etkinlik, hem yerel halkın hem de ulusal ve uluslararası ziyaretçilerin Şanlıurfa'nın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini keşfetmelerini sağlayacak.

“ŞANLIURFA HER ÇEŞİT ZENGİNLİĞE SAHİP VE DEĞERLERİ İÇERİSİNDE BARINDIRIYOR”

Etkinliği gerçekleştiren büyükşehir belediyemizin ve bütün ekibi ile birlikte tebrik ettiğini dile getiren Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak; “Turizm bu şehrin olmazsa olmazı o kadar geniş bir potansiyele sahip o kadar kapasitesi yüksek turizmi ayakta tutan bütün bileşenleri kendinde ihtiva eden bünyesinde barındıran güçlü bir turizm şehri. Şanlıurfa'da Yeni göreve başladım böyle bir enerji ile böyle bir sektör buluşmasıyla tanıtım günleri ile başlamış olmak benim için de çok pozitif oldu aramızda bulunan kıymetli misafirlerimize ben teşekkür ediyorum peygamberler şehri inanç turizminin odak noktası aynı zamanda tarihin dönüm noktası ve baktığımız zaman kültürel zenginlikler açısından da son derece tarifsiz edilemez bir çeşitliliğe sahip bu ilde arkeoloji olmazsa olmaz ve elbette ki gastronomi bütün bunları kendilerinde buluşturan merkezine alan çok az sayıda il var bunlardan biri ise Şanlıurfa’dır Kültür ve Turizm şehri her çeşit zenginliğe sahip ve değerleri içerisinde barındırıyor” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.