Sağlık turizminde ilk 10'dayız...

Sağlık Bakanlığı Sağlık Turizmi Koordinatörü Dursun Aydın, bu yıl sağlık turizmi için Türkiye'ye yaklaşık 500 bin kişinin geldiğini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Sağlık turizminde ilk 10'dayız...
Dursun Aydın, toplantıda gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Bu yıl sağlık turizmi için Türkiye'ye yaklaşık 500 bin kişi geldi'' dedi. Bu kişilerden 250 bininin termal turizmden yararlandığını belirten Aydın, 130 bin kişinin tıbbi müdahale için kalanının da yaşlı bakımı için geldiğini kaydetti.
 
Turistlerin sağlık turizmi için çeşitli nedenlerle başka ülkelere gittiğini belirten Aydın, ''Ya bulundukları bölgede yüksek teknoloji yoktur, ya da kendi ülkelerinde pahalıdır, ucuz olsun diye başka ülkelere giderler. Avrupa ve gelişmiş ülkelerden diş, estetik ve göz tedavisi için daha fazla hasta gelmektedir'' diye konuştu.
 
Kuzey Afrika'dan, Afganistan'dan, Irak ve Suriye'den gelen hastaların ise yüksek teknoloji için Türkiye'ye geldiğini belirten Aydın, ''Bölgemize doğudan gelenler yüksek teknoloji, batıdan gelenler ise daha ekonomik olduğu için geliyor'' dedi.
 
"EN İYİ SAĞLIK TURİZMİ YAPAN 10 ÜLKEDEN BİRİYİZ"
 
Aydın, Bakanlık olarak sağlık turizmiyle ilgili her türlü denetlemeyi, değerlendirmeyi, mevzuat çalışmasını yaptıklarını, koordinasyonu sağlamak için çalıştıklarını, bu sektörde koordinasyonu ne kadar iyi sağlarsanız, turizminde o derece kaliteli şekilde yükseleceğini söyledi.
 
Türkiye'de 2012 yılında sağlık turizminde artış beklediklerini ifade eden Aydın, ''Türkiye'de sağlık turizmi genelde özel sektörün işidir. Biz sağlık turizminde 2012 yılında yüzde 30-40'lık bir yükseliş bekliyoruz. Tıp turizmi için 200 binleri konuşacağız. Termal turizm ve yaşlı turizmi için biraz daha yükselecek rakamlar'' dedi.
 
Dünya genelinde 8-10 bölgede sağlık turizmi yapıldığını anlatan Aydın, şunları kaydetti: ''Bunlar arasında Hindistan, Tayland, Singapur, Ürdün, Kostarika, Almanya ve Macaristan gibi ülkeler sayılabilir. Türkiye bu ülkeler arasında vardır. Bugün dünyada en iyi sağlık turizmi yapan 10 ülkeden biriyiz. Bu açıdan durumumuz çok kötü değil. Ancak biz tesislerimizde, kaliteli hizmet anlayışımızı düşündüğümüzde, turizm bölgesi olduğumuzu düşündüğümüzde, coğrafik durumumuza baktığımızda Türkiye kesinlikle dünyada ilk üçe girmeyi hak eden bir ülkedir.
 
Dolayısıyla hak etiğimiz seviyede değiliz. Potansiyelimiz çok fazla. Artık hükümet politikası haline gelmiştir. Koordinatörlük kurulmuştur. En kısa sürede dünyadaki ilk 3-4 ülke arasına gireceğimize inanıyorum. Belkide Türkiye, birkaç yıl içinde dünyada artık en iyi hizmeti sunan ülkelerden biri olacaktır.'' Toplantıya Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve sektör temsilcileri katıldı.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.