Sağlık Turizmcileri Ankara'da buluşuyor

Sağlık Turizmi Derneği tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi'nin Beşincisi 18-21 Kasım 2012 tarihlerinde Ankara'da Congresium'da (ATO Kongre Merkezi) gerçekleştirilecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Sağlık Turizmcileri Ankara'da buluşuyor
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sağlık Bakanı  Recep Akdağ, TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Sağlık Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve çok sayıda özel sektör sağlık yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşecek Kongreye, yurt dışından Bakan, Bakan Yardımcısı ve Müsteşar olmak üzere toplam 41 ülkeden 160 yabancı davetli katılıyor.

Her yıl bir önceki yıldan daha geniş katılımla ve daha fonksiyonel bir şekilde gerçekleşen Sağlık Turizmi Kongresi'ne Irak, Libya, Azarbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Arnavutluk, Sırbistan, Kırgız Cumhuriyeti, Kosova, Çek Cumhuriyeti, Ürdün, Saraybosna, Kosova, Moldova, Kazakistan, Karadağ, Tacikistan, Sudan, Özbekistan, Gürcistan, Etiyopya, Yemen, Suriye, Almanya, İngiltere, İsveç, Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye'den başta Sağlık Turizmi Sektörünün önemli temsilcileri olmak üzere, hükümet temsilcileri, Sağlık Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı üst düzey bürokratlarının geniş katılımı gerçekleşecek.

5. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi'nde sağlık turizmi destinasyonları ve iyi uygulama örnekleri, sağlık turizminde pazar ülkeler, medikal (tıp) turizminde kalite ve özel hastanelerin rolü, sağlık serbest bölgeleri / şehir hastaneleri, Türkiye'de sağlık turizminde tanıtım ve pazarlama, sağlık turizminde aracı kurumlar ve seyahat acentaları, sağlık turizminin finansal boyutu ve termal turizm ve spa - wellness gibi konular iki gün boyunca tartışılacak. Üçüncü gün ise Sağlık Kuruluşları Gezisi ve Şehir Turu yapılacak.
Kongre Merkezinde açılacak sergide; Türkiye'de sağlık turizmi alanında hizmet veren hastaneler, termal oteller, spa-wellness merkezleri ve sağlık turizmi acenteleri faaliyetlerini tanıtacaklar.

Kongreyle birlikte Türkiye'nin büyük potansiyelinin sektörde yatırım yapan kuruluşlara yeni fırsatlar oluşturması ve Ortadoğu, Orta Asya, Balkanlar, Avrupa, Kuzey Afrika ülkelerinden ve ABD'den gelen konuklarla Türkiye'de Sağlık Turizmi yatırımcıları arasında büyük iş bağlantıları oluşması hedefleniyor.
Sağlık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, TİKA, Üniversiteler ve birçok ilgili sivil toplum kuruluşunun iş birliği ve katkılarıyla, Sağlık Turizmi Derneği tarafından yapılan Kongrenin organizasyonunu Ajansfa ve Healthcare Tour birlikte üstleniyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.