Sabiha Gökçen'in CEO’su da görevden ayrıldı... Yerine vekaleten Kerem Maybek atandı

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın (İSG), işletmecisi Malezya Havalimanları Holdings Berhad (MAHB) dün bir açıklama yaparak IC Holding ila aralarındaki stratejik işbirliğinin başarıyla sona erdiğini duyurdu. Bu açıklamayla birlikte 26 Aralık 2023 tarihinde CEO olarak atanan Serhat Soğukpınar da görevinden ayrıldı.

01/06/2024 15:38
Sabiha Gökçen'in CEO’su da görevden ayrıldı... Yerine vekaleten Kerem Maybek atandı

Soğukpınar 31 Mayıs 2024 tarihinden itibaren İSG CEO’luğu görevinden ayrılırken, İSG Stratejik Planlama ve Hazine Yönetimi Direktörü Kerem Maybek vekaleten CEO’luk görevini üstlenecek. Necla Dalan imzalı habere göre, yeni CEO ise Haziran 2024 sonunda duyurulacak.

Bu arada kulislerde iki grup arasında stratejik işbirliğiyle başlayıp ortaklığa dönüşmesi beklenen görüşmelerin resmen bittiği ve bu nedenle dünkü açıklamanın yapıldığı konuşuluyor.

11 ARALIK 2023'DE BAŞLAMIŞTI

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın (İSG) konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

"MAHB'nin IC Holding ile birlikte 11 Aralık 2023'te başlattığı havalimanı operasyonlarındaki kapsamlı optimizasyon çalışması sona erdi. IC Holding ile birlikte yürütülen çalışmalar, MAHB'ın operasyonel mükemmellik ve sürdürülebilir büyüme hedeflerine uygun olarak İSG'nin yönetim ve operasyonel verimliliğini önemli ölçüde artırdı.

MAHB ile IC Holding arasındaki stratejik işbirliği, hizmette mükemmellik ve sürdürülebilir başarı için İSG'nin operasyonel çerçevesini güçlendirerek büyüme hedefleri için sağlam bir temel oluşturdu. MAHB, havalimanı işletmeciliği konusundaki mükemmellik yolculuğuna değer katan ve stratejik vizyon hedefleriyle uyumlu olan çalışmaları sürdürmeye devam ederken, optimizasyon çalışmasının haziran sonunda tamamlanması bekleniyor."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.