Sabiha Gökçen’den British Airways ile Londra uçuşları başladı

51 ülkede 154 noktayı İstanbul’a bağlayan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndan, Londra Heathrow Havalimanı’na uçuşlar dün başladı.

03/06/2023 14:24
Sabiha Gökçen’den British Airways ile Londra uçuşları başladı

Sabiha Gökçen anısına, ilk seferin tüm uçuş ekibi kadınlardan oluştu. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı CEO'su Berk Albayrak bu iş birliğinden çok memnun olduklarını belirterek “British Airways gibi güçlü, bölgesel ve küresel havayollarının havalimanımıza gelmesini memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

İngiltere’nin havayolu şirketi British Airways ile Londra Heathrow Havalimanı’ndan ilk uçuş 1 Haziran Perşembe günü İstanbul Sabiha Gökçen’e (ISG) gerçekleşti. Pazartesi, salı, cuma ve pazar günleri olmak üzere haftada 4 sefer olarak gerçekleştirilecek SAW-LHR hattı uçuşlarda Airbus A320 ve A321 uçakları kullanılacak.

UÇUŞ EKİBİNİN TAMAMI KADIN

Dünyanın ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen’in onuruna, British Airways ilk uçuş için Kaptan Pilot Jessica Telford ve Yardımcı Pilot Kerry Bennett olmak üzere, tamamı kadınlardan oluşan bir kabin ekibi görevlendirdi. British Airways'in gösterdiği bu jesti çok anlamlı bulduklarını belirten Sabiha Gökçen Havalimanı CEO'su Berk Albayrak, bu uçuşun kadınların sektör içindeki varlığına dikkat çektiğini ifade etti. ‘LHR-SAW ilk uçuşumuz, kadınların havacılık sektöründe daha fazla varlık göstermesi için ilham verici bir örnek oldu’ diyen Albayrak, havacılıkta daha fazla kadının istihdam edilmesi için gayret gösterdiklerini vurguladı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.