Şaban Hocamızı kaybettik

Turizm dünyasının en sevilen simalarından, duayen turizmci, eğitimci, tanıyan herkesin ve öğrencilerinin sevgili 'Şaban Hoca'sı, Şaban Ali Yaşaroğlu’nu kaybettik.

18/07/2019 08:03
Şaban Hocamızı kaybettik

Aynı zamanda www.turizmaktuel.com'un da yazarı olan sevgili Şaban Hocamıza Allah'tan rahmet; kederli ailesine, yakınlarına, tüm sevenlerine ve turizm camiasına başsağlığı dileriz. Şaban Ali Yaşaroğlu'nun cenazesi, 19 Temmuz Cuma günü (Bugün) Şişli Camii’nde kılınacak ikindi namazı sonrası defnedilecek.

Şaban Ali Yaşaroğlu Kimdir?

1933 yılında Rize de doğdu. İlkokulu memleketinde bitirdi. 1949'da liseye yazılmak üzere İstanbul'daki amcasının yanına geldi. Ancak okula gidemeyip garsonluk yapmaya başladı. Sonra Tokatlıyan Otel'de işe başladı. Yaşaroğlu burada kısa sürede yükselerek, 22 yaşında ‘Dünyanın En Genç Şefi' unvanına kavuştu.

Altı yıl çalıştığı Tokatlıyan'dan ayrılıp, Hilton'da komi olarak işe başladı. Burada da 2,5 ay gibi kısa sürede 170 kişiden sorumlu şef olarak terfi aldı. Hilton'da ayrıca sendikacılıkla da tanışıp, 5 Ağustos 1975'te Hilton'da gerçekleşen direnişin önderlerinden biri oldu. Hilton'dan emekli olarak ayrıldı.

1988 de Kemer'de Turizm Geliştirme Vakfı (TUGEV) öncülüğünde kurulan ve uygulamalı ders verilen OTEM eğitim kurslarında ders verdi. 1991'de İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Vakfı adına İTÜ Vakfı Turizm ve Otelcilik Okulu'nu kurup, burayı 20 yıl boyunca yönetti.

Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) üyesi Yaşaroğlu'nun gazete ve dergilerde yayınlanan binlerce makalesinin yanı sıra, ‘CHP ye Adanan Ömür' ve ‘Deneyimlerimden Süzülenler' adlı iki kitabı da bulunuyor. Nervin Yaşaroğlu ile evli olan Şaban Ali Yaşaroğlu, bir erkek ve bir kız çocuğu babasıdır.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.