Rusya’ya gelen yabancı turist sayısında büyük artış

Rusya Federal İstatistik Servisi’nin (Rosstat) verilerine göre, Ocak-Mart ayları arasında yabancıların Rusya’ya turizm amaçlı seyahatlerinin sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 42,96 artarak 2,03 milyona yükseldi.

15/04/2024 12:15
Rusya’ya gelen yabancı turist sayısında büyük artış

2023 yılının ilk çeyreğinde turistler Rusya’ya 1,42 milyon seyahat gerçekleştirirken, 2022 yılında aynı dönemde 1,41 milyon seyahat yapılmıştı. 2023 yılının tamamında yabancılar Rusya’yı 8,21 milyon kez ziyaret etti.

BDT ülkelerinden gelen misafirler hariç tutulduğunda, turist akışında liderler Abhazya (750 bin seyahat), Çin (477 bin seyahat), Moğolistan (287 bin seyahat), Güney Osetya (169 bin seyahat) ve Gürcistan (117 bin seyahat) oldu. Gazetemru'da yer alan habere göre, AB ülkeleri arasında Rusya en çok Estonya (107 bin seyahat), Almanya (98 bin seyahat) ve Finlandiya (66 bin seyahat) sakinleri tarafından ziyaret edildi.

Büyümenin temelini Asya ülkelerinden gelen yabancı turistler oluşturacak

Daha önce Rusya Tur Operatörleri Birliği’nin (ATOR) gelen turizmden sorumlu başkan yardımcısı Aleksandr Musikhin, 2024 yılında Rusya’ya organize turist trafiğinin üç ila dört kat artacağını öngörmüştü. Bu artış, elektronik vizelerin yanı sıra Çin ve İran ile vizesiz seyahat alışverişinin başlamasıyla kolaylaşabilir. ATOR’un tahminlerine göre büyümenin temelini Asya ülkelerinden gelen yabancı turistler oluşturacak.

Rusya ile Hindistan Arasında Vizesiz Turistik Değişim Beklentisi Bu yıl ayrıca Rusya ve Hindistan arasında grup halinde vizesiz turistik değişim başlatılabilir. İlk seyahatlerin üçüncü çeyrekte organize edilmesi planlanıyor. Bunun yanı sıra, Rus yetkililer Myanmar, Umman, Bahreyn, Suudi Arabistan ve Malezya vatandaşları için vize uygulamalarını tamamen kaldırmak üzere çalışmalar yapıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.