Rusya’dan Türkiye'ye hangi havayolu ne kadar sefer yapacak?

Yıl boyunca Rusya’dan Türkiye’ye sefer sayılarının önemli ölçüde arttığına değinen Rus resmi haber ajansı RIA Novosti, özellikle Rus bölgelerinden daha fazla doğrudan uçuş gerçekleştirilmeye başlandığına dikkat çekti.

30/03/2023 01:10
Rusya’dan Türkiye'ye hangi havayolu ne kadar sefer yapacak?

Intourist müşterileri Rusya’nın 15 kentinden Antalya’ya, üç kentinden Dalaman’a, Moskova’dan ise Bodrum ve İzmir’e uçabiliyor.

Tez Tur, Southwind Airlines ve Yamal Airlines uçuşları ile başkentten, S7 uçaklarıyla ise Novosibirsk’ten turist taşımayı planlarken, Moskova, Yekaterinburg, Kazan, Krasnoyarsk, Nizhnevartovsk, Novosibirsk, Samara, St. Petersburg, Soçi, Tümen, Ufa ve Çelyabinsk şehirlerinden turistleri ise Aeroflot, Türk Hava Yolları, Pegasus Airways, S7, Red Wings, Azimut, IrAero havayolu şirketleri taşıyacak.

Kapadokya'ya tarifeli uçuş izni çıktı 

Moskova’dan Antalya’ya sefer düzenleyen düşük maliyetli havayolu şirketi Pobeda, haziran ayından itibaren Samara, Mahaçkale, Perm, Kazan, Çelyabinsk, Yekaterinburg, Volgograd ve Vladikavkaz’dan uçuşlara başlayacağını duyururken, Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı (Rosaviatsia), bir dizi Rus havayolu şirketinin Türkiye’nin Kapadokya bölgesine tarifeli uçuş izni aldığı bildirdi.

Ajansın verilerine göre yerli havayolu şirketi S7’nin Moskova kalkışlı uçuş izni aldığı belirtilirken, diğer havayolu şirketi Red Wings’in Zhukovsky havaalanı dahil olmak üzere yine Moskova’dan Kapadokya’ya sefer izni aldığı kaydedildi.

Rus havayolu şirketlerine haftada 3 bin 300 dış hat uçuş yapma izni 

Red Wings’in aynı zamanda Kapadokya bölgesine Krasnodar, Mineralnıe Vody, Rostov-na-Donu ve Soçi’den uçuş izni aldığı gözlemlenirken, Rosaviatsia’nın  Nordwind Havayolları’na Moskova’dan Kapadokya’ya uçmasına izin verdiği anlaşıldı.

Buna göre Red Wings Moskova’dan Kapadokya’ya haftada 7 kez, Soçi’den haftada 7 kez, Rostov-na-Donu’dan haftada 3 kez, Krasnodar ve Mineralnıye Vody’den haftada 3 kez sefer düzenleyecek.

Yaz sezonu için toplamda Rus havayolu şirketlerinin haftada 3 bin 300 dış hat uçuş yapma izni aldığı, bu rakamların kış sezonuna göre yüzde 65 daha yüksek olduğu belirtildi. Gazetem.ru'da yer alan habere göre Rosaviatsia, yabancı havayolu şirketlerinin de Rusya’ya uçuş sayısını kış sezonuna kıyasla yüzde 30 oranında artırmayı planladığını ekledi.

Soçi’den Bodrum’a uçuş sıklığı haftada 10 defaya çıkarıldı

Rusya’nın ulusal havayolu şirketi Aeroflot, 26 Mart- 28 Ekim 2023 tarihleri arasında geçerli olacak yeni sezon tarifesinde Soçi Havalimanı’ndan İstanbul, Antalya, Bodrum ve Dalaman olmak üzere Türkiye'de dört şehre uçuş gerçekleştirecek.

Havayolunun basın servisi tarafından yapılan açıklamada, özellikle haziran ayından itibaren Soçi’den Bodrum’a uçuş sıklığının haftada 10 defaya çıkarılacağı bildirilirken, şirketin Dalaman’a ise haftada 11 sefer düzenleyeceği aktarıldı.

Sezon başlangıcından 26 Nisan’a kadar Soçi’den İstanbul ve Antalya’ya uçuşların Aeroflot grubuna bağlı Rossiya Havayolları tarafından gerçekleştirileceği vurgulandı. Aeroflot’un ayrıca uçuşlarda yerli yolcu uçağı SSJ 100 yerine Airbus A320 uçaklarını kullanacağı bildirilirken, İstanbul’a sefer sayısı üçten dörde çıkarılacak.

Red Wings, Rusya’nın dört şehrinden Antalya’ya uçuş başlatıyor

Red Wings havayolu şirketinin basın servisi, şirketin 6 Mayıs itibariyle Rusya’nın dört şehrinden Antalya’ya yeni direkt uçuşlar başlatacağını duyurdu.

Buna göre 6 Mayıs’tan itibaren Nizhnekamsk’tan haftada bir kez sefer planlayan Red Wings, 29 Mart’tan itibaren Nijniy Novgorod’dan Antalya’ya haftada 2 kez, 2 Nisan’dan itibaren Orenburg’dan Antalya’ya haftada 1 kez ve Çelyabinsk’ten Antalya’ya 27 Mart ayı itibariyle haftada 1 kez sefer düzenleyecek.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.