Rusya’dan iki uçuş hariç tüm seferler 1 Haziran’a kadar yasaklandı

Türkiye'de Kovid-19 vakalarının rekor düzeyde artması üzerine, beklenen "kötü" haber Rusya'dan geldi... Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, Türkiye'ye charter uçuşlarının yanı sıra düzenli seferlere de 1,5 aylık uçuş yasağı getirildiğini açıkladı.

12/04/2021 17:04
Rusya’dan iki uçuş hariç tüm seferler 1 Haziran’a kadar yasaklandı

Bununla birlikte haftada iki kez karşılıklı olarak düzenli sefer yapılmasına izin verilecek.  Yasak 15 Nisan-1 Haziran arası dönemi kapsayacak. Golikova tur firmalarına Türkiye satışlarını 1 Hazirana kadar durdurma tavsiyesinde de bulundu.

Önceki gelişmeler:

Sabah saatlerinde "uçuşların devam edeceği, alınmış bir yeni karar olmadığı" haberleri verilirken, tam aksi yönde yeni bir iddia ortaya atıldı.

Başkentin önde gelen radyo istasyonlarından Govorit Moskva, kendi kaynaklarına dayanarak "Rusya'nın Türkiye ile hava sahasını kapatma kararı aldığını" duyurdu.

Habere göre, karar bu akşam resmen açıklanacak.

Bu arada Rusya'da turizm sektörünün önde gelen haber sitelerinden Tourdom.ru bugün iki kaynağına dayanarak, "Hükümet, Türkiye ile hava trafiğini sınırlandırma ihtimalini ciddi olarak düşünüyor" diye duyurdu.

Haberde, "En olası senaryo İstanbul'a düzenli uçuşlar hariç tüm yolcu trafiğinin askıya alınması. Eğer uçuş kısıtlaması kararı alınırsa bu, 15 Nisan - 1 Haziran tarihleri arasıyla sınırlı olacak" iddiasına yer verildi. 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.