Rusya`dan bir haber var...

M. ALİ ULUTURHAN M. ALİ ULUTURHAN 31/12/2019 23:40

Moskova ziyaretimde Pegas Touristik'in Rusya Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Dirik'le görüşme fırsatım oldu. Ali Bey çok sıcakkanlı bir insan. Uzun süredir Moskova'da yaşayan ama Türk misafirperverliğinden hiçbir şey kaybetmemiş. Moskova insanının soğukluğundan sonra bu sıcak karşılama çok iyi geldi için açıkçası.  Rusya ve BDT pazarında lider kuruluşlardan Pegas Turistik'in üst düzey yetkilisini görüp de hoş bir muhabbetten birkaç soru sormadan olmaz dedim kendi kendime.

 

Rus pazarında Türkiye bu sene nasıldı?

 

 Türkiye  Ruslar için değişmez bir destinasyon, bu sene de olumlu bir hava geçti , her ne kadar Bodrum'da yaşanan üzücü olay , medyada yoğun bir  yer bulduysa da bizim için olumsuzluğu pek yaşanmadı. Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan hadiseler bizim için çok da artı olmadı işin açıkcası.  2011 için beklenen hedeflerini tutturduk ve 2012 yılı için daha olumlu geçeceğini umuyorum.

 

Peki Pegas Touristik'in  Türkiye'de pazar payı nasıldı?

 

Rus pazarında ilk 3'deyiz ortalama %25 bir paya sahibiz;  Bu sezon için  Antalya bölgesinde en fazla oda sahibi olan acentalardan biriyiz. Ama biz acenta bazında değil ülke bazında olan artıştan memnunuz.

 

Peki Pegas Touristik olarak Rusya'da nasılsınız?

 

Biz Pegas Touristik olarak sadece Türkiye destinasyonumuz yok, Kuzey Afrika, Uzak Doğu, Akdeniz ve Amerika ülkelerine de farklı tatil paketi seçenekleri sunuyoruz ve gelişmeler gayet olumlu, Arap baharının etkisini hissettiniz mi derseniz,  ben hayır diyeceğim çünkü Rus ve Avrupa insanının bizden farkı tatili ihtiyaç olarak görmeleri bunu herhangi bir yerde hoş bir şekilde geçirmek istemeleri, Mısır olmaz başka yer olur, tabi bu durum biz Türkler içinde hizmet kalitemizden ödün vermememiz farkındalığını oluşturması gerekir.

 

Türkiye ve rakiplerimiz arasındaki son durum nedir?

 

Akdeniz kıyılarında güçlüyüz, ama dediğim gibi deniz, kum, güneş satıyoruz genellikle ürün yelpazesini renklendirmek bizi avantajlı duruma sokar. Arap baharı etkiledi ama fazla değil. 

 

Peki son olarak iletmek istediğiniz mesajlar nelerdir?

 

Günü kurtarmak adına para kazanma hırsına kapılmadan, daha hizmet kalitesinden ödün vermeden daha parlak bir Türkiye turizm için çalışılmasını gerekir. Bu pazarda rakiplerimiz çok ve bunu olumlu ya da olumsuza çevirmek de bizim elimizde.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.