Rusya'dan 20 ülkeye vizesiz giriş müjdesi...

Rusya, turizm sektörünü canlandırmak için havayolu ile gelen 20 ülkenin vatandaşlarına 3 gün süre ile vizesiz olarak ülkede kalabilmeleri için kanun tasarısı hazırladı. Kültür Bakanlığı'nın hazırladığı taslağın yasalaşması bekleniyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Rusya'dan 20 ülkeye vizesiz giriş müjdesi...

ABD, Almanya, İngiltere, İsveç, İtalya, Fransa, İsviçre, Avusturya, Belçika, Hollanda, Finlandiya, Yunanistan, Polonya, Çin, Güney Kore, Japonya, Singapur, Kanada, Avustralya ve İspanya vatandaşları 3 günlük vizesiz seyahatten yararlanabilecek.

Rusya'da vizesiz kalabilmek için girişte otel rezervasyonu, uçak bileti ve sağlık sigortasının gösterilmesi gerekiyor. Vizesiz seyahatin Rusya havayolu şirketlerine bir yılda 30 Milyar Ruble (1 Milyar Dolar) ek kazanç sağlayacağı tahmin ediliyor. Ülkeye gelecek turist sayısı da bu vesile ile en az yüzde 60 artacak.

Rusya'nın otel sektörü de yeni uygulamadan kazançlı çıkacak. Otel endüstrisi yıllık 3,6 – 5,4 milyar ruble (110-160 milyon dolar) artı gelir elde edecek. Geçen yıl 2,1 milyon kişi Rusya'yı turist olarak ziyaret etti. Rusya turist açısından 2 milyon kişinin ziyaret ettiği Laos ve 2 milyon kişinin ziyaret ettiği Costa Rica ile aynı kategoride bulunuyor.

Tasarıya göre Rusya'ya 3 günlük vizesiz giriş yapılabilecek 11 havalimanı da belirlendi. Başkent Moskova'da bulunan Şeremetyevo, Domodedovo ve Vnukovo havalimanlarının yanı sıra, St. Petersburg Pulkovo, Kazan, Vladivostok Kneviçi, Yekaterinburg Koltsovo, Kaliningrad Hrabrovo, Novosibirsk Tolmaçevo, Soçi ve Habarovsk havalimanları listede yer aldı. (CİHAN)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.