Rusya’da yılbaşı tatil turlarına büyük ilgi

Rusya Tur Operatörleri Birliği ATOR, ülkedeki yılbaşı tatili için sunulan tur satışlarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 ila 30 oranlarında artış göstererek 2019 rakamlarını aştığını açıkladı.

02/12/2022 21:56
Rusya’da yılbaşı tatil turlarına büyük ilgi

Yeni yıl tatilleri için tur operatörleri tarafından sunulan ülke içi tur paketlerine taleplerde keskin artış kaydedildiğine vurgu yapan ATOR, bu yıl Rusya’daki en popüler yılbaşı destinasyonları arasında liderin toplam rezervasyonun üçte birine sahip olan Krasnodar Bölgesi olduğunun altını çizdi.

Lider Krasnodar’ı St. Petersburg, Kafkaslar, Mineralnye Vody, başkent Moskova ve Moskova Bölgesi’nin takip ettiği açıklanırken, ayrıca Sheregesh, Arkhız, Dombay, Elbrus, Abzakovo ve Bannoe gibi kayak merkezlerine yapılan turların da talep gördüğü iletildi.

Kayak merkezlerindeki otellerin konaklama fiyatlarına yüzde 20 zam  

ATOR, Krasnodar Bölgesi’ndeki yılbaşı tatillerine olan taleplerin geçen yıla göre yüzde 80 arttığına dikkat çekerken, bu keskin artışın bölgede geötiğimiz yıl yürürlükte olan COVID-19 kısıtlamalarının bu yıl tamamen kaldırılmasından kaynaklandığını belirtilyor.

Uzmanlar, aralık ayı ortasına kadar Soçi’de yalnızca üst düzey otellerin boş oda sunabileceğine inanırken, şimdiden yılbaşı tarihlerinde Soçi kıyıları boyunca konuşlanan otellerde oda maliyetlerinin yüzde 10 zamlandığı konusunda uyarıyor.

Kayak merkezlerindeki otellerde ise, konaklama fiyatlarına yüzde 20 zam yapıldığını söyleyen uzmanlar, Rusya’nın güney bölgesindeki yılbaşı tatilinin dört gece için iki kişiye 106 bin ila -196 bin rubleye mal olacağını sözlerine ekledi. (Gazetem.ru)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.