Rusya'da 'Türkiye kapanabilir' kaygısı

Türkiye’deki Korona virüsü salgınında günlük vaka sayısının 11 bini geçmesi, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın "Rusya'dan gelen turistler için daha sıkı önlemler alınmalı. Yoksa vaka artışını durdurmak mümkün olmayacak" açıklamasının Rus basınında geniş yer bulması, "Türkiye uçuşları yeniden durabilir" kaygısını körükledi.

25/07/2021 22:30
Rusya'da 'Türkiye kapanabilir' kaygısı

Türkiye’deki Korona virüsü salgınında günlük vaka sayısının 11 bini geçmesi,  Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın "Rusya'dan gelen turistler için daha sıkı önlemler alınmalı. Yoksa vaka artışını durdurmak mümkün olmayacak" açıklamasının Rus basınında geniş yer bulması, "Türkiye uçuşları yeniden durabilir" kaygısını körükledi.  

Ceyhan, sosyal medyadaki paylaşımlarında şunları belirtmişti:

* Toplam vaka ve ölüm sayısı artık günlük verilmediği için Aktif Vaka Sayısını hesaplayamıyoruz. Ancak sanıyorum yeniden 100 bini geçti.

* Yani saptayamadıklarımızla birlikte aramızda virus pozitif bir milyondan fazla kişi dolaşıyor ve çok bulaştırıcılar.

* Rusya'dan gelen turistler için daha sıkı önlemler alınmalı. Yoksa vaka artışını durdurmak mümkün olmayacak.

Bu açıklamalar Rusya basınından "yaklaşan tehlikenin işareti" olarak yorumlandı

Hafta sonunda, "Türkiye'ye uçuşların yeniden durdurulabileceği" vurgusu yapılan haberler çoğaldı.

Son olarak Rusya'nın Ural Bölgesi Turizmciler Derneği Başkanı Mikhail Maltsev, Türk hükümetinin ülkeye gelen Rus turistler için zorunlu karantina uygulamasını tartıştığını söyledi. Haberde, bazı Türk hükümet yetkilileri ve sağlık bakanlığının, sınırların kapatılması da dahil olmak üzere daha da sert önlemler önerdiği yazıldı.

Türkrus'ta yer alan habere göre Maltsev, "Türk tarafı, herhangi bir kısıtlama veya üzüntüye maruz kalmamak için her şeyden önce tüm Rusya'daki Covid göstergelerinde bir azalma bekliyorlar" dedi. Hem Rusya'da, hem de Türkiye'de son günlerde vakalarda yaşanan artış kaygı yaratıyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.