Rusya’da seyahat talebi düşüyor

Rus seyahat acentesi Travelata.ru’nun verilerine göre, Rusya’da seyahat talebi bir önceki yıla göre yüzde 18 oranında düşerken, uzmanlar, bu durumun tur fiyatlarındaki yaklaşık yüzde 30’luk artıştan kaynaklandığına inanıyor.

30/05/2023 13:27
Rusya’da seyahat talebi düşüyor

Seyahat servisi tarafından yapılan açıklamada, Rus tatil beldelerinin yurtdışındaki destinasyonlarla rekabet edemediği belirtilirken, turistlerin 2023’te yurtiçi tatil planlaması olasılığının yüzde 18 daha düşük olduğu vurgulandı. Aynı zamanda, yaz turlarının genel satışları 2022 rakamlarına kıyasla iki katına çıkarken, öte yandan yurtiçi tur fiyatlarında yaklaşık yüzde 30’luk bir artış yaşandığı da eklendi.

Uzmanlar Soçi’deki tatil köylerinin bu yıl fiyatlarda küçük bir değişiklikle liderliğini koruduğunu, anca ortalama tatil maliyetinin yüzde 50’den fazla arttığını ifade ederken, turistlerin talepte dördüncü sıraya gerileyen İmeretinka’yı tercih etme olasılığının giderek azaldığı, Rus tatilcilerin bu yaz Rusya’nın en popüler ikinci tatil beldesi haline gelen Soçi’nin merkezine yöneldiği kaydedildi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.