Rusya'da erken rezervasyonda en aktif ülke Türkiye

Erken rezervasyonların devam ettiği şu günlerde Rus turistler, yavaş yavaş da olsa tatillerini planlamaya ve de rezervasyonlarını yapmaya başladılar. Türkiye, Rusların erken rezervasyonlar yaptıkları destinasyonlar arasında en aktifi oldu.  

26/01/2023 23:16
Rusya'da erken rezervasyonda en aktif ülke Türkiye

usya Tur Operatörleri Birliği ATOR’da yer alan habere göre, yaklaşan 2023 sezonu, geçtiğimiz Salı günü, Moskova’da düzenlenen Coral Travel & Sunmar çalıştayı kapsamında değerlendirildi. Coral Travel'ın ortakları olan seyahat acentelerine göre, Rusların yaz tatillerini geçirmek istedikleri en iyi yabancı destinasyonlar arasında Türkiye, Tayland, BAE ve Mısır önde geliyor.

En aktif ülke Türkiye

Bu destinasyonlar arasında özellikle erken rezervasyonlar açısından bakıldığında Türkiye, en iyi sonuçları veriyor. Özellikle, Türkiye’nin turizm başkenti Antalya’nın dünyaca ünlü turkuaz sahilinde yer alan otellerin dolduğuna dikkat çekildi.

Coral Travel'ın temsilcilerinden Ekaterina Kirsanova, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Erken rezervasyona göre artık en aktif olarak Türkiye turları satın alınıyor. Hem düzenli hem de yeni turistler arasında popülerliğini koruyor” dedi.

Yaz sezonu yaklaştıkça Türkiye’deki otel fiyatlarının artacağı konusunda turistleri uyardıklarını dile getiren Kirsanova, tourismtoday'de yer alan habere göre, yaz tatili için yapılacak rezervasyonların mümkün mertebede önceden yapılmasını önerdiklerini ekledi.

Türkiye’de fiyatlar yüzde 15-25 oranında artacak

Otelciler, 2023 yaz sezonunda konaklama ücretlerinin ortalama yüzde 15-25 oranında daha yüksek olacağını onayladılar.

Oti Hotels & Resorts’un Satış ve Pazarlama Müdürü olan Osman Aydın, “Otellerimizde yazlık fiyatlar 2022 yılına kadar yüzde 15-20 arttı. Rusya'dan gelen turistler şimdiden yaz tatilleri için rezervasyon yapmaya başladılar. Şu anda çoğunlukla 5 yıldızlı oteller için rezervasyonlar yapılıyor” dedi.

Vogue Hotel'in Bodrum temsilcisi Mustafa Halid, trendleri doğrulayarak yaz tatilleri için yapılan başvuruların şimdilik tek kişilik olduğunu, erken rezervasyonların Mart ayında aktif aşamaya gireceğini belirtti. Fiyatların ise, 2022 değerlerine göre yüzde 25 arttığını açıkladı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.