Rusya’da 3 Türk turiste hapis cezası

Rusya’ya bağlı özerk cumhuriyet Mari El’in başkenti Yoşkar Ola’da turist olarak bulunan Türkiye vatandaşı 3 kişiye kentteki Sonsuz Ateş anıtına saygısızlık yapmaktan 1’er yıl hapis cezası verildi.

08/08/2022 00:23
Rusya’da 3 Türk turiste hapis cezası

21 Şubat 2022’de yaşanan olayda, Yoshkar-Ola’ya turistik amaçla gelen 35, 40 ve 44 yaşlarındaki 3 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı şehir merkezinde bulunan bir parkta 1941-1945 Büyük Vatanseverlik Savaşı'nda ölenlerin adına yapılmış anıt ve Askeri Zafer anıt kompleksinde bulunan “Sonsuz Ateş" anıtına saygısızlık yaptıklar.

Ahlaki normları ve diğerlerine göre üstünlüklerini alaycı bir şekilde hiçe saydıklarını göstermek isteyen turistler, Rusya'nın askeri başarısının sembolüne alenen saygısızlık etmekten ve hayatlarını vatanları için veren askerlerin anısına dikilen anıtın manevi önemine saygısızlıktan haklarında cezai işlem başlatılmıştı.

3 kişi Rusya'nın askeri sembollerini alenen aşağılamaktan suçlu bulundu 

Ceza davasında incelemeler yapıldı, tanıklar sorgulandı. Soruşturma departmanı tarafından Rusya Federasyonu Soruşturma Komitesi için toplanan deliller mahkeme tarafından bir karar için yeterli kabul edildi.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 3 kişi Rusya'nın askeri sembollerini alenen aşağılamaktan suçlu bulundu. Gazetemru'da yer alan habere göre failler, yerel hapishanede cezasını çekmek üzere 1'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

5 Ağustos’ta görülen son duruşmada karar çıktı. Mahkemeden yapılan açıklamada “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 3 kişi, Rusya'nın askeri sembollerini alenen aşağılamaktan suçlu bulundu ve mahkum edildi (Rusya Federasyonu Ceza Kanunu'nun 354.1 Maddesinin 4. Bölüm)” denildi.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.