Rusya’da 2023'ün en popüler yaz destinasyonları belli oldu

Rusya’da faaliyet gösteren seyahat servisi Tutu.ru, Rusların 2023 yazında en çok uçuş yapmayı planladıkları rotaları açıkladı.

01/03/2023 12:14
Rusya’da 2023'ün en popüler yaz destinasyonları belli oldu

Erken rezervasyonların incelendiği araştırmaların sonuçlarına göre yaz tatili için gerçekleştirilen rezervasyonların yüzde 93’ü ülke sınırları içerisindeki tatil destinasyonlarını kapsarken, taleplerde yüzde 35’e sahip olan Soçi, yaz tatilleri için en popüler destinasyon oldu. Rusya’da 2023 için en popüler yaz tatili destinasyonları

Soçi’yi yüzde 9’luk rezervasyon aktiviteleriyle başkent Moskova takip ederken, üçüncü sırada yüzde 7 ile St. Petersburg yer aldı. Gazetem.ru'da yer alan habere göre, ilk üçü yüzde 6 ile Kaliningrad ve yüzde 4.6 ile Mineralnye Vody izledi.

Bakü, Antalya, İstanbul, Taşkent ve Erivan

Soçi tatilleri için gerçekleştirilen erken rezervasyonların büyük bölümü Moskova, St. Petersburg, Ekaterinburg ve Novosibirsk’ten gelecek turistler tarafından yapılırken, uzmanlar, bunlara ek olarak, başkentten Kaliningrad’a yapılan uçuşların da en popüler beş rota arasında yer aldığına dikkat çekti.

Bağımsız turistlerin yaz tatilleri için gerçekleştirdiği yurt dışı rezervasyonlarında en popüler destinasyonlar arasında Moskova’dan Bakü, Antalya, İstanbul, Taşkent ve Erivan güzergahlarının başı çektiği kaydedildi. 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.