Rusların, 'En çok para harcayan turist' unvanı artık Çinliler'in...

Çinli turistler, dünyanın önde gelen destinasyonları tarafından birinci hedef seçilmeye başladı. Daha önceleri ABD’li, sonraları Alman ve Japon turistlerin sahip olduğu ‘En çok para harcayan turist’ unvanını, son yıllarda Rus turistler ellerinden bırakmadılar.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Rusların, 'En çok para harcayan turist' unvanı artık Çinliler'in...

Özellikle Paris, Madrid, İstanbul ve Dubai gibi destinasyonlarda yaptıkları harcamalarla dikkat çeken Rus turistler, bu unvanlarını en azından Fransa’da kaybettiler. Fransa’da faaliyetlerini sürdüren Fransız ‘Global Refund’ şirketi, turistlerin alışverişlerden sonra talep ettikleri KDV iadelerini değerlendirerek, şu sonuca ulaştı. Çinliler, 2009 yılında sadece Paris’te 158 milyon Euro’luk özel alışveriş yaparak, bu rakamın az altında kalan Rusları geçmiş oldular.

 

Dikkat çeken bir başka nokta ise, bu paranın büyük bölümünün özel tasarım tekstil butiklerinde harcanmış olması. Şirkete göre, Fransız giyim modası ve ürünleri, Çinliler tarafından büyük ilgiyle izleniyor. Rusların Fransa’daki özel alışverişleri ise, geçen seneye göre yüzde 20’lik bir azalma göstermiş.

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.