Ruslara en çok Schengen vizesi veren ülke hangisi?

Uygulanan yaptırımlar nedeniyle Rusların direkt gidemediği ülkelerden İspanya Ruslara en çok Schengen vizesi veren ülke olduğu açıklandı.

25/05/2023 14:41
Ruslara en çok Schengen vizesi veren ülke hangisi?

Geçen yıl, Moskova ve St. Petersburg'daki İspanyol konsoloslukları Rus turistlere yaklaşık 155.000 Schengen vizesi verdi. Rusların Schengen vizesi taleplerinin yalnız yüzde 5,2'si reddedildi. Bu oran Türkiye’de yüzde 15.7 Schengen vize taleplerine hızlı onay alınması, İspanya’ya paket tur satışlarını artırdı.

Rusya’dan İspanya’ya direkt uçulamadığı için İstanbul ve Dubai üzerinden aktarma ile, havayoluna göre 7 ile 13 saat ulaşılabildiği ve bir hafta dört yıldızlı bir otelde iki kişilik fiyatın 4.000 Avro olmasına rağmen Rus tatilcilerin İspanya’ya gitme isteği var.

Rusya’dan İspanya’ya tur düzenleyen tur operatörleri 

İspanya turu satan tur operatörleri müşterilerini THY ile Moskova’dan İstanbul aktarmalı olarak 10-13 satte, Etihad Havayolları ile Moskova’dan Barselona’ya ve Abu Dabi aktarmalı 7-9 saatte, Azerbaycan Havayolları (AZAL) ile Barselona’dan Dubai’ye 24 saat içinde ulaştırabiliyor

Tur operatörleri, fiyatların yüksekliği ve aktarmadan uzun süren yolculuğa rağmen Rusya’ya talebin arttığını söylüyor. Turizmgazetesi'nde yer alan habere göre, bu zor koşullara rağmen; Fun Sun, Pac, Vedi ve Lead’in de aralarında olduğu tur operatörleri Rusya’dan İspanya’ya tur düzenliyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.