Ruslar sonbaharda en çok bu ülkelere gitti

Rusya’da faaliyet gösteren seyahat hizmeti Tutu.ru tarafından yapılan araştırmalar, Rusların bu sonbaharda en çok otel rezervasyonu yaptığı ülkeleri belirledi.

03/12/2022 21:55
Ruslar sonbaharda en çok bu ülkelere gitti

Araştırmaya göre Rusların sonbahar mevsiminde çoğu zaman Belarus ve Türkiye’de otel rezervasyonu yaptığı anlaşılırken, bu iki ülkenin tüm talebin neredeyse yarısını oluşturdukları gözlemlendi.

Yurtdışında otel rezervasyonu faaliyetlerinde ilk sıradaki Belarus’ta ortalama iki gece kalmayı tercih eden Rus turistlerin konaklamaya ise, gecelik ortalama 4 Bin 100 Ruble harcadıklarını tespit eden Tutu.ru uzmanları, sonbahar dönemi otel rezervasyonlarında ikinci sıradaki Türkiye’de ise ortalama dört gün kalan Rus turistlerin konaklama hizmeti için gecelik ortalama harcamaları 5 Bin 400 Ruble olarak belirlendi.

En uzun ortalama gecelik kalış süresi Türkiye’de

En uzun ortalama gecelik kalış süresi Türkiye’de kaydedilirken, otel rezervasyonlarında diğer popüler destinasyonlar arasında Kazakistan, Ermenistan, Özbekistan, Gürcistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Azerbaycan, Finlandiya ve Kırgızistan’daki otellerin yer aldığı açıklandı.

Araştırmalar, en yüksek konaklama maliyetinin geceliği 12 Bin 700 Ruble'yle Birleşik Arap Emirlikleri ve geceliği 11 Bin 100 Ruble'yle Finlandiya’daki otellerde gözlemlendiğini ortaya çıkarırken, en düşük gecelik konaklama tutarı 4 Bin 100 Ruble ile Belarus’ta, 4 Bin 300 3 Bin Ruble ile Gürcistan’da ve 4 Bin 700 Ruble'yle Özbekistan’daki otellerde kaydedildi.

Gazetem.ru'da yer alan habere göre, Rusya içindeki tüm otel rezervasyonların yüzde 42’sini oluşturan Moskova ve St. Petersburg’da gecelik konaklama süreleri ortalama 2 gün olurken, başkent Moskova otellerinde turistlerin gecelik ortalama 3 Bin 800 Ruble, St. Petersburg’da ise, 3 Bin 100 Ruble ödediği belirlendi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.