Ruslar'a 'Önce İstanbul'a gidin' tavsiyesi

Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşaviri Alper Özkan, Rus turistlere öncelikle İstanbul’u ziyaret etmelerini tavsiye etti. Rus basınına konuşan Özkan, Türkiye’de turizm alanında fiyatların fazla artmadığına dikkat çekti.

31/12/2019 23:40
Ruslar'a 'Önce İstanbul'a  gidin' tavsiyesi

Özkan, “Tur fiyatlarının her yıl artmasının doğal nedenleri var. Dünyada benzin fiyatları artıyor, bu da uçak biletlerine yansıyor. Gıda ürünleri de pahalanıyor. Bu durum, küresel fiyat artışının bir parçası. Türkiye, diğer ülkelere göre daha makul fiyatlar sunuyor ve onlardan daha çok sayıda alternatif sunuyor. Türkiye'de her bütçeye göre tatil imkanı var” dedi.

HER ŞEY DAHİL SİSTEMİMİZ DÜNYADA 1 NUMARA

Müşavir Özkan, her şey dahil sisteminin Türkiye’de mükemmel geliştiğini vurguladı. Özkan, “Konuyla ilgili herhangi bir istatistik rakam veremem. Resmi bilgi de söyleyemem. Şahsi görüşüm şu: Rusların çoğu her şey dahil sistemli turu tercih ediyor. Türkiye her şey dahil sisteminde dünyanın en iyilerinden” diye konuştu.

Rusya’ya gelen Türk turist sayısının arttığını ifade eden Özkan, “Rusya, Türk vatandaşları için çok cezbedici. Mayıs ayına kadar olan rakamlara baktığımızda, Rusya'ya gelen Türk turist sayısının yüzde 20’den fazla artış sağladığını görürüz” dedi.

İSTANBUL TÜRKİYE’NİN PENCERESİ

Alper Özkan, Rus turistleri öncelikle İstanbul’u ziyaret etmesini tavsiye etti. Özkan, “Herkesin kendi tercihi var, biri Türkiye’ye plaja gider, diğeri kültürel tura. Ama ben ilk önce İstanbul’a giderim. Boğaz manzarasının keyfinin çıkarırım. İstanbul'un doğası, iki kıtanın birleşme noktasında oluşu beni büyülüyor. İstanbul Türkiye’nin penceresi. Gerçekten de eşi bulunmaz bir kent. Hemen insanı saran, esrarengiz bir kent. Bu kent boş yere üç dev imparatorluğun başkenti olmadı. İstanbul’da tarih ve modern hayat iç içe. Herkesin İstanbul'u görmesini ve yaşamasını isterim” diye konuştu. (Cihan)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.