Rus turistlerin yüzde 75’i iç turizme yönelecek

Rusya’nın çevrimiçi perakende devi Ozon’a bağlı “Ozon Travel” seyahat acentesi tarafından düzenlenen anketin sonuçları, Rusların yüzde 75’inin 2022 yılında iç turizme yöneleceğini ortaya çıkardı.

11/01/2022 12:22
Rus turistlerin yüzde 75’i iç turizme yönelecek

Ankete katılan Rusların dörtte üçü, 2022’de tatillerini ülke içerisinde geçireceğini belirtirken, geri kalanı için en çekici yerler Türkiye, Mısır, İtalya, Yunanistan ve İspanya olacak.

Yeni yıldaki tatillerinde yolcu başına gidiş-dönüş bileti için 15 ila 55 bin ruble harcamaya hazır olduğunu vurgulayan Rusların neredeyse yarısı yaz aylarında tatile gitmeyi planlıyor.

Ozon Travel anketinin sorularını yanıtlayan Rusların yüzde 82’si, bu yıl mutlaka seyahat etmeyi planladığını belirtirken, bu yıl tatile gideceklerin ziyaret etmeyi planladıkları ilk 5 yabancı ülke arasında yüzde 32 ile Türkiye, yüzde 19 ile Mısır, yüzde 10 ile İtalya ve yüzde 9’la Yunanistan ve İspanya seçenekleri yer alıyor.

Yurtdışına seyahat etmeyi planlayan Rusların yüzde 88’i dinlenmek için tatile gideceğini altını çizerken, katılımcıların yüzde 41’i arkadaşlarını ve akrabalarını görmek istediği için tatile gitmeyi planladığını, yüzde 14’ü iş için seyahat edeceğini, yüzde 4’ü de ise eğitimi için yurtdışına seyahat edeceğini ifade etti.

Anketi düzenleyen uzmanlar, katılımcılar arasında Rus kadınlarının Türkiye’ye gitme olasılığının erkeklerden daha yüksek olduğunu gözlemlerken, Rus erkeklerinin Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Çin’i kadınlardan daha fazla tercih ettiğini kaydetti.

Yurtiçinde tatil yapmayı planlayan Ruslar, bu yıl gidiş-dönüş biletleri için kişi başı 15 ila 40 bin ruble harcamaya hazır olduklarını vurgularken, yurtdışına tatile gitmeyi arzulayanlar ise kişi başı ortalama 55 bin ruble harcamaya hazır olduğunun altını çizdi.

Ruslar, “Eğer bilet ücretsiz olsaydı hangi ülkeye giderdiniz?” sorusuna yüzde 6 ile İtalya olarak yanıtlarken, katılımcıların yüzde 5’i Türkiye’ye veya Maldivler’e gideceğini belirtti.

Ankete katılanların neredeyse yarısı (yüzde 44) yaz aylarında tatile çıkacağını söylerken, Rusların yüzde 21’i ilkbaharda, yüzde 14’ü sonbahar mevsiminde, yüzde 11’i ise kış sezonunda tatil planladığını aktardı.

Rusların yüzde 9’unun henüz tatil zamanının belirlemediği anlaşılan anketlerde, katılımcıların yüzde 67’sinin daha önce gitmediği yerlere gitmeyi hayal ettiği, kaydedilirken, Rusların yüzde 14’ü ise daha önce bir kez gittiği yere tekrar gitmek istediğini iletti. (Kaynak: Gazetem.ru)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.