Rus turistlere güvence: Kısıtlama olmayacak

Artan vaka sayısı üzerine Türkiye’nin Rusya’dan gelenlere yönelik kısıtlamalara gidilebileceğine ilişkin tartışmalar üzerine Ruslara güvence verildi.

27/07/2021 10:18
Rus turistlere güvence: Kısıtlama olmayacak

Rus basınında yankılanması ve "Türkiye uçuşları yeniden durabilir" iddiaları üzerine Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği'nden bir açıklama yapıldı.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın "Rusya'dan gelen turistler için daha sıkı önlemler alınmalı. Yoksa vaka artışını durdurmak mümkün olmayacak" açıklamasıyla gündeme gelen konuyla ilgili olarak Türkiye’nin Moskova Kültür ve Turizm Müşavirliği yaptığı açıklama ile Türkiye'nin Rus turistlere yeni kısıtlamalar getireceğine dair söylentileri yalanladı.

Büyükelçililkten Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR)'un resmi yayın organı Vestnik ATOR'a gönderilen yazıda Türkiye'nin Rus turistlere yeni kısıtlamalar getirmesinin sözkonusu olmadığı bildirildi.

Açıklama şöyle:

“Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın Twitter'da yaptığı açıklamanın ardından bugün Rus medyasının bazı organlarında, ülkedeki koronavirüs vakalarının artması nedeniyle Türkiye'de Rus turistlere yönelik tedbirlerin sıkılaştırılabileceği olasılığı haberi yayıldı.

Mehmet Ceyhan Bey'in bu beyanının kendi şahsi görüşü olduğunu belirtmek isterim. Türk hükümetinin sağlık ve turizm yetkilileri, Rus turistler için herhangi bir kısıtlama veya sıkılaştırıcı önlem planlamıyor.

Türkiye, gelişmiş bir sağlık sistemi ve zamanında alınan önlemler sayesinde pandemiden kaynaklanan zorluklarla başarılı bir şekilde başa çıkıyor. Ayrıca ülkemizde uygulanan Güvenli Turizm Sertifikası programı, ülkemize gelen misafirlerin güvenli ve konforlu bir konaklama geçirmesini garanti altına almak için bir dizi kural ve önlemi içeriyor."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.