Rus turistler en pahalı tatili nerede yaptı?

Rus turistlerin tatil için en çok harcama yaptığı destinasyonlar belirlendi. Rusya'da faaliyet gösteren tur operatörleri, müşterilerinin bu yıl hangi ülkelerde ne kadar harcadığını açıkladı.

19/12/2023 12:29
Rus turistler en pahalı tatili nerede yaptı?

TürkRus’un tur portalı Sletat.ru'dan aktardığo verilere göre, 2023 yılında Rus turistlerin tercih ettiği en pahalı yurt dışı tatili, 500 Bin Ruble'yle (yaklaşık 5 Bin 500 Dolar) Maldivler oldu. İkinci sıradaki tatil destinasyonu, 230 Bin Ruble'yle Küba olarak belirlendi. Küba'yı sırasıyla 208 Bin Ruble'yle Sri Lanka ve 205,6 Bin Ruble'yle Tayland izledi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde yurt dışı tatilinin maliyeti 195,3 Bin Ruble olarak kaydedilirken, Türkiye'de bu miktar 170,7 Bin Ruble, Mısır'da 157,5 Bin Ruble ve Tunus'ta 153,2 Bin Ruble olarak belirlendi. En ekonomik yurt dışı tatil seçeneği ise 86,4 Bin Ruble'yle Abhazya olarak öne çıktı.

Sletat.ru'nun verilerine göre, Rus turistler arasında popüler olan yurt içi turların ortalama fiyatı ise 67 Bin 300 Ruble olarak açıklandı. Tur operatörleri, Maldivler'in yüksek fiyatına rağmen popülerliğini koruduğunu ve Rus tatilciler arasında lüks destinasyonlara olan ilginin devam ettiğini belirtiyor. Yine de, daha uygun fiyatlı seçeneklere olan talebin de göz ardı edilemeyecek kadar yüksek olduğu görülüyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.