Rus turistler aralıkta Mısır’ı tercih etti

Rus turistlerin Aralık ayı için yurt dışı seyahat tercihleri belli oldu. Fiyatların belirleyici olduğu tercihlerde Mısır, BAE, Tayland ve Türkiye en çok tercih edilen destinasyonlar oldu.

07/12/2023 20:30
Rus turistler aralıkta Mısır’ı tercih etti

Rus Tur Operatörleri Birliği ATOR’un Slatet.Ru’nun verileri ile hazırladığı rapora göre, 2023’ün Aralık ayında Rus turistlerin en fazla arama yaptığı destinasyon yüzde 26 ile Mısır oldu. Mısır’ı Birleşik Arap Emirlikleri (yüzde 19), Tayland (yüzde 18), Türkiye (yüzde 8), Rusya (yüzde 6), Sri Lanka (yüzde 5), Küba (yüzde 5), Maldivler (yüzde 3) ve Vietnam (yüzde 2) takip etti.

Aralık ayı için turistlerin yüzde 32’si rezervasyonlarını Mısır’a yaptı. Satışlarda Mısır’ı Tayland (yüzde 17), BAE (yüzde 16), Rusya (yüzde 12) ve Türkiye (yüzde 7) takip etti.

Mısır için ortalama paket tur fiyatı yüzde 43 ucuzladı

Aralık ayında Mısır için ortalama paket tur fiyatı yüzde 43’lük ucuzlayarak 130 Bin Ruble'ye düştü. Tayland’da bu fiyat 227 Bin Ruble'ye kadar yükseldi. Ortalama paket tur fiyatı BAE’de 192 Bin Ruble, Rusya içi destinasyonlarda 55 Bin Ruble, Türkiye 113 Bin Ruble oldu.

Tur fiyatlarının ucuzladığı Mısır ve BAE’nin aramalarda ve satışlarda ilk sırayı alması göz önünde bulundurulduğunda Rus turistlerin daha ucuz destiansyonları tercih ettiği görülüyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.